Spoorloos: Moeder met aids

Datum: 16 mei 2016 om 21:15

In de uitzending van 16 mei (21.15 uur, NPO 1) het verhaal van Gilberto en Taihara. Hun Braziliaanse moeder raakte op haar 17de voor de eerste keer zwanger. Na de bevalling kwam aan het licht dat moeder en kind besmet waren met het aids-virus.

Uit een volgende relatie werden Gilberto en Taihara geboren. Zij bleken gelukkig niet te zijn besmet, maar al snel bleek dat hun moeder niet voor hen kon zorgen. Ze belandden samen in een kindertehuis waar voornamelijk kinderen van ouders met aids woonden. Van daaruit werden ze geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Hun adoptieouders hebben veel met hen te stellen gehad. Pas toen het leven van Gilberto en Taihara in rustiger vaarwater terecht was gekomen, durfden ze het aan om op zoek te gaan naar hun Braziliaanse familie.

Afgelopen jaar reisden ze met Spoorloos naar hun geboorteland. Vanavond vertellen ze dat ze door de confrontatie met hun Braziliaanse verleden beter begrijpen waarom ze het hun omgeving in Nederland zo vaak zo moeilijk hebben gemaakt.

Spoorloos, maandag 16 mei om 21.15 uur op NPO 1.

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880