Spoorloos: Ontmoeting door wonderlijke speling van het lot

Datum: 11 apr 2016 om 21:15

In de eerste uitzending van een nieuwe reeks Spoorloos (11 april, 21.15 uur, NPO 1) het verhaal van Bianca (33). Zij heeft een Filipijnse moeder en een Braziliaanse vader. Moeder Elizabeth en vader Julio hebben elkaar door een wonderbaarlijke speling van het lot leren kennen in Irak.

Zij was daar destijds omdat ze met haar dansgenootschap een tournee maakte door het Midden-Oosten. En hij bezocht het land omdat hij mede-eigenaar was van een bedrijf dat hotels bouwde in de hoofdstad Bagdad. De twee kregen een serieuze relatie. Elizabeth raakte al snel zwanger en het plan was om in Brazilië te bevallen. Om haar ouders in te lichten keerde ze terug naar de Filipijnen. Eerder dan gepland kwam Bianca hier ter wereld. Julio was niet aanwezig bij de geboorte, maar hij kwam wel naar de Filipijnen om aanwezig te zijn bij de doop van zijn dochtertje. Het is de laatste keer dat Bianca’s moeder hem ziet. Julio reist zonder Elizabeth en Bianca naar Brazilië en laat nooit meer iets van zich horen. Wanneer Elizabeth contact met hem probeert te zoeken, komt ze erachter dat de Braziliaan al jaren getrouwd is.

Bianca groeide op zonder haar vader te kennen. Al jaren vraagt ze zich af waarom hij zich nooit om haar bekommerd heeft. Ze hoopte een duidelijk antwoord te krijgen, maar het verhaal dat Julio aan Spoorloos vertelde bracht bij Bianca voornamelijk verwarring teweeg.

Spoorloos, maandag 11 april om 21.15 uur op NPO 1.  

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880