Spoorloos: Op zoek naar gekidnapte dochter

Datum: 7 sep 2015 om 21:15

Al dertig jaar gaat Enisa gebukt onder een groot verdriet: haar dochter Marija werd in Servië op slinkse wijze ontvoerd daar haar ex-man Blagoje. Enisa had hem een paar jaar daarvoor leren kennen in de fabriek waar ze allebei werkzaam waren. Er ontstond een relatie, maar nadat ze zwanger raakte veranderde haar leven in een hel.

Enisa komt uit Bosnië. Toen ze drie maanden zwager was, drong Blagoje er met succes op aan dat ze introkken bij zijn ouders in Servië. Daar leerde Enisa haar man van een heel andere kant kennen. Hij beschimpt haar voortdurend in het bijzijn van anderen en ze wordt regelmatig mishandeld.

Na de geboorte van hun dochter Marija wordt de situatie voor Enisa ondragelijk. Op een nacht vlucht ze met Marija naar haar ouders in Bosnië. Ze vindt werk als kok en Marija wordt verzorgd door de moeder van Enisa. Op een dag krijgt ze te horen dat de vader van het kind was langsgekomen met de vraag of hij Marija en dagje mocht neenemen omdat zijn ouders zo nieuwsgierig waren naar hun kleindochter. De moeder van Enisa zwichtte voor de charmes van de Serviër. Zijn belofte om het kindje weer terug te brengen, komt hij niet na. Enisa doet verwoede pogingen om haar kind terug te krijgen, maar Blagoje is haar bij iedere poging te slim af.

Enisa woont nu geruime tijd in Nederland. Het is haar in al die jaren nooit gelukt om in contact te komen met haar ontvoerde dochter. Ze hoopt op een teken van leven, maar Enisa is ook bang dat haar ex aan Marija een verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven over wat er destijds gebeurd is.   Spoorloos, maandag 7 september om 21.15 uur op NPO 1

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880