Spoorloos: Op zoek naar Griekse vader Krisis

Datum: 14 sep 2015 om 21:15

Dimitra (31) is voortgekomen uit de relatie die haar Nederlandse moeder Anneke begin jaren tachtig had met de Griek Solon Krisis. Anneke en Solon leerden elkaar kennen in Londen. Anneke werkte daar tijdelijk als receptioniste in een hotel. Solon was een werkloze architect die naar Engeland was gekomen om de dienstplicht in Griekenland te ontvluchten.

Anneke heeft twee jaar verkering met Solon als ze ontdekt dat ze zwanger is. Het stel woont op dat moment samen op een kamer bij een gemeenschappelijke vriend. Hun financiƫle situatie is niet erg rooskleurig, en mede daarom besluit Anneke om in haar eentje terug te keren naar Nederland. Na de geboorte van Dimitra hebben Anneke en Solon vooral telefonisch contact. Ze hopen dat het Solon lukt om werk te vinden zodat ze een gezamenlijke toekomst hebben.

Als Dimirtra twee maanden oud is, gaat Anneke een paar weken naar Londen, maar Solon heeft nog steeds geen werk. Dit zorgt voor spanning in de relatie, en Anneke keert terug naar Nederland. Aanvankelijk houdt ze telefonisch nog contact met Solon, maar dit verwatert. Dimitra hoopt dat haar vader na al die jaren openstaat voor een ontmoeting.Spoorloos, maandag 14 september om 21.15 uur op NPO 1

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880