Spoorloos: Vader weet van niets

Datum: 8 mei 2017 om 21:15

Alexander (36) groeide op zonder zijn Spaanse vader te kennen. De moeder van Alexander was 16 toen ze in Catalonië zwanger raakte van bareigenaar Arturo. Het verschil in leeftijd – Arturo was al 34 jaar – was voor de ouders van Alexander geen belemmering om er een soort van relatie op na te houden.

Toen Arturo te horen kreeg dat hij vader zou worden, reageerde hij bepaald niet positief. Hij onthulde dat hij wel vaker te maken had gehad met vrouwen die onbedoeld zwanger van hem waren geraakt. Sommige vrouwen hadden besloten het kind te houden en anderen lieten het weghalen. De moeder van Alexander besloot haar kind te houden en beviel uiteindelijk in Nederland. De ouders van Alexander schreven elkaar nog een paar brieven, maar uiteindelijk verwaterde het contact.

Derk Bolt ontdekte dat Arturo al lang geleden vertrokken is uit Catalonië. Het lukte om het telefoonnummer van de voormalige bareigenaar te achterhalen. Arturo reageerde stomverbaasd op het bericht dat hij een zoon heeft. Hij verklaarde stellig dat hij zich de moeder van Alexander niet kan herinneren.

Spoorloos, maandag 8 mei om 21.15 uur op NPO 1.

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880