Spoorloos: Verwekt op Kreta

Datum: 28 dec 2015 om 21:15

In de uitzending van Spoorloos op maandag 28 december (21.15 uur, NPO 1) het verhaal over Tjitske en haar dochter Melina. Tjitske gaat in 1984 voor een maand op vakantie naar Kreta. De lokale taxichauffeur Giorgios rijdt haar het eiland over en van het een komt het ander. Terug in Nederland ontdekt de 37-jarige Tjitske dat ze zwanger is.

Tjitske worstelt met de vraag of ze het kind wil houden, maar realiseert zich dat het haar laatste kans kan zijn om moeder te worden. Relaties in het verleden liepen altijd nergens op uit en een toekomst met Giorgios ziet ze niet zitten. De Griekse taxichauffeur is daarvoor te streng gelovig en daar komt bij dat Tjitske niet naar Kreta wil verhuizen en Giorgios niet naar Nederland. Tjitske besluit haar kind te houden. Ze heeft zo af en toe contact met de Griek, maar dat verwatert na loop van tijd.

Melina groeit op bij haar altijd alleenstaand gebleven moeder Tjitske. Als ze 18 jaar is, krijgt ze van haar moeder een doos met brieven en foto’s uit Kreta. Het kost haar moeite om de doos te openen en jarenlang durfde Melina het niet aan om op zoek te gaan naar haar vader. Inmiddels realiseert Melina zich dat ze in de toekomst weleens spijt zou kunnen krijgen als ze de zoektocht te lang voor zich uitschuift.

Spoorloos, maandag 28 december, 21.15 uur, NPO 1.

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880