De animatieserie Vos & Haas gaat op zondag 20 oktober in première op Cinekid in Amsterdam, het film-, tv en mediafestival voor kinderen. Vos & Haas is een serie naar de boeken van schrijfster Sylvia Vanden Heede en tekenaar Thé Tjong Khing. Het is een humoristische en fantasierijke klei- animatieserie (26 x 11 minuten) over een verrassende mix van dieren die samen in een bos leven. De verhalen draaien om de goedgehumeurde levensgenieter Vos, de slimme gevoelige Haas en hun bosvrienden Uil, Ever, Ping Wing, Jak, Rob, Meermin en Neef. Tijdens hun dagelijkse avonturen ervaren ze grappige, enge, gekke, uitdagende en opwindende momenten. Door vriendschap en verbeelding lossen ze hun kleinere en grotere problemen op een originele en creatieve manier op.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van 15 delen, geschreven door Sylvia Vanden Heede, rijkelijk geïllustreerd door Thé Tjong-Khing en gepubliceerd in meer dan 10 landen door Lannoo Publishers. Een van de boeken vormt ook de basis voor een speelfilm die de producenten gelijktijdig met de serie ontwikkelen. Het duo Vos en Haas viert dit jaar haar 20-jarige jubileum.

Submarine en KRO-NCRV presenteren op zondag 20 oktober de première van Vos & Haas tijdens Cinekid. De serie wordt in de  kerstvakantie uitgezonden in Kindertijd (KRO-NCRV) op NPO Zappelin.

Klik hier voor een impressie

Meer informatie

Nandita Ramlakhan

Programma

Kindertijd

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880