Persbericht

Toneelvereniging BISonder oefent voor de Man bijt hond Oscar

Datum: 2 jan 2015 om 18:50

Toneelgroep BISonder uit Gorinchem strijdt vanaf vrijdag 30 januari in het NCRV-programma Man bijt hond om de felbegeerde ‘Man bijt hond Oscar’. In aanloop naar de Oscarverkiezing op zondag 22 februari brengt Man bijt hond voor de tweede keer een speciaal eerbetoon aan deze bijzondere filmprijs met de ‘Man bijt hond Oscarverkiezing’.

Vanuit het hele land zijn vijf amateurtoneelclubs geselecteerd. Aan hen de zware taak om één minuut uit een bekende Nederlandse film zo nauwkeurig mogelijk na te spelen. Eerder kwamen ze bij elkaar in Pathé Tuschinski om er achter te komen met welke scène zij gaan strijden voor de ‘Man bijt hond Oscar’. De afgelopen weken hebben de verenigingen gerepeteerd, kostuums gemaakt en decorstukken ontworpen. 

Toneelgroep BISonder staat bekend om haar originaliteit en creativiteit, en dit komt ook tot uiting in hun scène uit de speelfilm Zwartboek. De acteurs spelen erg op hun gevoel en duiken vol overgave in de emotie van de Joodse Ellis en Duitse Obersturmführer Franken. De vereniging wil nog niet alles prijsgeven over de uitvoering van hun scène, want ze willen graag verrassend uit de hoek komen. “We gaan gewoon onze stinkende best doen, en secuur werken. We geloven on onze eigen kracht.” BISonder heeft een basis van 13 vaste spelers en is altijd op zoek naar verrassende vormen en locaties voor hun uitvoeringen.

Van maandag 9 februari tot en met vrijdag 20 februari kan op www.manbijthond.nl gestemd worden op de Oscar voor de Beste Filmscène, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Decor & Aankleding. De kijkers thuis bepalen welke vereniging uiteindelijk naar huis gaat met de felbegeerde ‘Man bijt hond Oscar’. De voorbereiding van toneelgroep BISonder op de Man bijt hond titel: maandag 2 februari 2015, 18.50 uur op NPO 2.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880