Persbericht

Tweede Groot Dictee der Nederlandse Taal op NPO Radio 1

Datum: 2 nov 2019 om 11:00

Na het succes van het vorig jaar presenteert NPO Radio 1 voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal op de radio met Frits Spits en… Gerdi Verbeet als voorlezer!

Zaterdag 2 november organiseert NPO Radio 1 het Groot Dictee der Nederlandse Taal in samenwerking met het De Taalstaat, het Genootschap Onze Taal en productiebedrijf Men at Work.

Gerdi Verbeet leest het dictee voorGerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer zal het Groot Dictee der Nederlandse Taal voorlezen. Zij neemt daarmee de taak over van Philip Freriks.

“Ik vind het een enorme eer om als oud-lerares Nederlands nu toch weer een bijdrage te mogen leveren aan het goed gebruik van de Nederlandse taal.”  

Wim Daniëls, Frits Spits en Thijs BoontjesSchrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij zorgt ervoor dat de tekst, die betrekking heeft op het nieuws van 2019, ook dit jaar maakbaar is voor iedereen die de spellingsregels beheerst. Frits Spits presenteert de uitzending.De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Thijs Boontjes Dans-en Showorkest en Onze Taal kijkt na.

Live vanuit ZutphenLive vanuit de prachtige bibliotheek in de Broederenkerk in Zutphen nemen twintig prominenten het op tegen twintig luisteraars van De Taalstaat. Meedoen kan thuis en in verschillende bibliotheken in het land.

De Taalstaat Zomerschool vanaf 22 juni In aanloop naar het Groot Dictee der Nederlandse Taal stoomt De Taalstaat samen met Onze Taal de luisteraars in de uitzending klaar voor het dictee in een wekelijkse, zomerse radioklas.

Deelnemers die de spellingsregels willen ophalen kunnen meedoen in de studio.

Opgeven kan via: Taalstaat@kro-ncrv.nl 

De Taalstaat, zaterdag 2 november, 11.00 – 13:00 uur op NPO Radio 1

 

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

De taalstaat

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880