Persbericht

Komende zondag 15 mei wordt Titus Brandsma heilig verklaard door Paus Franciscus in Rome. Op deze dag lanceert KRO-NCRV een nieuwe vijfdelige podcast-dramaserie over de laatste maanden uit het leven van Titus. Zijn naam is bekend bij velen, maar zijn verhaal wellicht niet. Behalve priester en hoogleraar was hij journalist, een pleitbezorger voor het vrije woord en fanatiek criticus van het nazisme. In 1942 werd hij opgepakt en een paar maanden later vermoord in Dachau. In de podcast gaat een hedendaagse journalist, gespeeld door Sinan Can, op zoek naar wat Titus bewoog. Titus wordt gespeeld door Huub Stapel.

Het verhaal gespeeld door o.a. Huub Stapel
Een journalist krijgt een tip van een vrouw dat zich in Nijmegen een man bevindt met een huis vol stapels papieren. De situatie is brandgevaarlijk en de politie wil het pand gaan ontruimen. De journalist vraagt om wat uitstel en gaat met de man in gesprek. Die blijkt al decennialang alles te verzamelen over Titus Brandsma opzoek naar een antwoord op één vraag: waarom zocht de pater doelbewust het leed op dat hij in die oorlogsjaren moest ondergaan? Samen reconstrueren ze de arrestatie van Brandsma, zijn overtuigingen en zijn uiteindelijke reis naar de dood.

Het podcast-drama wordt gespeeld door o.a. Sinan Can, Huub Stapel, Alfred van den Heuvel, Roos Schlikker, Robin van den Heuvel, Thomas Cammaert, Vajèn van den Bosch. Anita Witzier, Klaas van Kruistum en anderen. Het is geschreven en geregisseerd door Dick van den Heuvel. 

De eerste aflevering van de vijfdelige KRO-NCRV podcast-dramaserie Titus is vanaf zondag 15 mei te vinden op de gebruikelijke podcastapps

 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880