Persbericht

Vraag/Antwoord Yvon Jaspers over het nieuwe seizoen Boer zoekt Vrouw

Datum: 23 feb 2020 om 20:25

Boer zoekt Vrouw (2020): Yvon Jaspers en Tommy bij hooi

Hierbij een uitgewerkt interview met Yvon Jaspers over het elfde seizoen Boer zoekt Vrouw. Vragen en antwoorden zijn vrij te gebruiken, mits er melding wordt gemaakt van de serie die vanaf zondag 23 februari om 20.25 uur te zien is bij KRO-NCRV op NPO 1. Het elfde seizoen van Boer zoekt Vrouw, de eerste uitzending was in 2004. Had je verwacht dat het programma zo lang zou lopen?Toen we er 15 jaar geleden mee begonnen, had ik dit natuurlijk nooit kunnen bedenken. Ik had ook nooit durven dromen dat een tv-programma voor veel deelnemers zo’n positieve invloed zou hebben op hun leven. Dat er huwelijken gesloten worden en er inmiddels meer dan 75 kinderen zijn geboren omdat hun ouders elkaar hebben leren kennen door Boer zoekt Vrouw. Dat is iets om heel dankbaar voor te zin als presentator.

In september werden tien hele verschillende boeren en een boerin voorgesteld. Op 23 februari zien we dat ze hun brieven krijgen. Zitten er nog verrassingen tussen?Als makers zijn wij natuurlijk net zo nieuwsgierig naar het verloop als de kijker. In Boer zoekt Vrouw geven we de vrijgezelle boeren de kans om volgens een duidelijke route hun liefde te vinden. De speeddate, de dagdate, de logeerweken zijn steeds terugkerende elementen die hun doel hebben bewezen. Maar ook al is die route bekend, hóe de boeren ‘m af zullen leggen is aan hen. Hoe vaak je het paadje ook al hebt gelopen, iedere keer komen we nieuwe verrassingen tegen. Zowel bij de boeren als bij de vrouwen. Ik ben dit jaar van de ene in de andere verbazing gerold. Het is een seizoen waarin alles anders liep dan ik van tevoren had voorspeld. En dat is maar goed ook!

Kun je al een tipje van de sluier oplichten over dit nieuwe seizoen? Het begint al in de eerste aflevering bij de brieven. Ik denk dat bijna niemand een goede gok heeft gewaagd over wie er bij de vijf boeren zouden zitten die we op tv volgen. Dat is toch hilarisch. Maken we dit programma 15 jaar en zitten we er allemaal naast, ikzelf incluis!

Het vorige seizoen blonk uit in het vinden van de boerenliefde, veel van de deelnemers hebben hun partner gevonden. En dit jaar? We zitten er momenteel nog middenin, dus ik kan daar natuurlijk nog helemaal niks over zeggen. Bovendien is het veel te leuk om zelf te zien hoe de boeren hun hobbelige weg naar de liefde afleggen. Ik denk dat veel mensen zich thuis op de bank geregeld herkennen in de mensen die voorbij komen in de afleveringen. De verlegenheid, het verlangen, de ongemakkelijkheid maar ook het enthousiasme. Het is een bijzonder gevarieerde club!

 

Hoe lukt het jullie toch om alles geheim te houden? Wat is jullie geheim?De tien nieuwe boeren van dit jaar worden opgenomen in onze grote Boer zoekt Vrouw-familie. Ons team is er niet alleen als de camera’s aan zijn maar vooral ook daarbuiten. De boeren worden bijzonder intensief begeleid. Door ons, maar ook door boeren van de afgelopen jaren. Zij weten als geen ander hoe het is om van de ene op de andere dag zo kwetsbaar voor zo’n groot publiek op tv te komen. De club is hecht en eerlijk en dat is goud waard. Zonder hun lef en openheid zou Boer zoekt Vrouw nooit bestaan. Ik heb daar erg veel respect voor en wij als makers koesteren onze boeren en briefschrijfsters/schrijvers zoveel als kan.

Het seizoen moet natuurlijk nog worden uitgezonden, maar ben je al bezig met een volgende serie? Op dit moment zijn we naast Boer zoekt Vrouw volop in opnames voor een nieuwe serie Onze boerderij die hopelijk in het najaar te zien is. Want met alle agrarische ontwikkelingen is dat programma actueler dan ooit. Op het boerenerf zijn prachtige verhalen te vertellen over de liefde, maar inmiddels zijn we er goed van doordrongen dat er ook veel andere verhalen verteld moeten worden. Over hoe het leven van de boeren en de natuur er nu en in de toekomst uit zal zien. Dat gaat ons allemaal aan. Voor mij persoonlijk een enorme motivatie om hier nog heel vaak mooie programma’s over te maken.

Meer informatie

Birgit Jansen

Programma

Boer zoekt vrouw

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880