Beroemd zijn: wie heeft er niet ooit (stiekem) van gedroomd? Leven van je talent, overal op straat herkend worden en - niet te vergeten - zwemmen in ‘t geld. Uit onderzoek van 3Vraagt blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse jongeren tussen de 16 en 24 jaar de ambitie heeft of heeft gehad om beroemd te worden. Maar hoe word je tegenwoordig beroemd? Wat moet je ervoor doen? En wat moet je ervoor laten? Op vrijdag 23 september start op het YouTube-kanaal van NPO 3 de nieuwe vierdelige serie Bijna Beroemd van KRO-NCRV’s Brandpunt+. Over de ups en downs op weg naar roem, geld en ontelbaar veel volgers.

In Bijna beroemd volgen we vier jongeren die op het punt staan door te breken. Zo wil rapper Sidney (19 jaar) nog succesvoller worden dan zijn vader, die volkszanger is. Hij maakte met hem al de hit Helemaal lijp met mijn shishapijp, maar Sidney wil nu, op zichzelf, laten zien dat hij meer is dan een éendagsvlieg. De 20-jarige Kleine John is niet alleen bekend van zijn YouTube-kanaal, maar ook van de hits die hij samen met producer/rapper Chavanté (21 jaar) uitbrengt. Ze zijn vrienden én collega’s. Optreden, tracks opnemen, YouTube-content maken: het is hard werken om de fame te pakken. Ze komen bijna niet meer aan hun nachtrust toe, hun trein blijft maar rijden. En wat als de één succesvoller wordt dan de ander? De 20-jarige Sophie hoopt dat haar rol in de dagelijkse soap Goede tijden, slechte tijden leidt tot meer acteerwerk. Maar helpt deze GTST-stempel haar of heeft ze er last van? Sophie wil ondertussen ook volop aanwezig zijn op haar socials, maar wat is nu careerwise handig om wel en wat niet te plaatsen.

Alle vier willen ze naar de top, dromen ze van de roem en alles wat daar bij hoort. Maar waar komt hun drang om beroemd te worden eigenlijk vandaan? Gaat het ze uiteindelijk lukken? En als je aan de top bent, maken al die tienduizenden volgers op je socials, die hordes gillende fans en een dikke bankrekening je écht gelukkig?

Bijna beroemd, vanaf vrijdag 23 september om 16.00 uur op het YouTube-kanaal van NPO 3

 

 

Meer informatie

Sem Kaptein

Programma

Brandpunt+

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880