Deze week is Petrus in het Drentse Pesse. Het thema van deze uitzending is 'Meer dan genoeg' en we zien hoe gemeenteleden het thema concreet maken in hun dagelijks leven. 

Het Drentse dorp Pesse is vooral bekend vanwege de kano van Pesse. Deze kano werd in 1955 opgegraven bij de aanleg van de A28 en gedacht wordt dat het de oudste boot ter wereld is en dateert tussen 8200 en 7600 voor Christus.

In deze uitzending worden we door predikant Marianne Paas-Feenstra welkom geheten in de protestantse Ontmoetingskerk. Deze kerk is na een ingrijpende verbouwing in 2019 opnieuw geopend. Opvallend is het nieuwe liturgische meubilair, waarop gemeentelid Theun Krikke door middel van glaskunst verschillende thema's heeft afgebeeld.

Petrus in het land
Petrus in het land

Meer dan genoeg

Het thema van deze uitzending is 'Meer dan genoeg'. We zien dat, onder andere, terug in het bijzondere verhaal van Stan van Eck en zijn zoon Jarno. De 26-jarige Jarno is geboren met een nierziekte en de enige manier waarop hij beter kan worden, is als hij een niertransplantatie ondergaat. Vanaf het moment dat de ziekte werd geconstateerd, is bekend dat zijn vader Stan hem de nier zal afstaan.