Een baken voor de toekomst

Vandaag zijn we op Texel, in het pittoreske Oosterend. In de imposante Maartenskerk heet dominee Geertje de Vries ons welkom. In de kerk en op het eiland verandert veel. Wat is voor de gemeenteleden een baken in onzekere tijden?

Marco Drijver is jarenlang visser geweest. Het noodlot heeft helaas toegeslagen en Marco moet zijn kotter laten slopen. Marco komt uit een echte vissersfamilie, het doet hem dan ook pijn nu afscheid te moeten nemen van zijn vak.

“Toekomst in de visserij, dat is een lastig verhaal.”

Marco is ook erg actief binnen de kerkelijke gemeente. Zo doet hij de administratie van het plaatselijke kerkhof bij de Maartenskerk.

Ook Marco zijn vrouw, Erna, is actief binnen de gemeente. Erna is onder andere trouwambtenaar en vertelt hoe belangrijk ze het vindt om mensen op Texel, op het strand of in de duinen, te trouwen. “Er zijn heel veel mensen die van de overkant komen, die willen het huwelijk bezegelen. Waar kan dat mooier dan aan zee?”

Marco Drijver
Erna Drijver

Naast haar gemeentelijke werk is Erna een actief zee zwemmer. Bijna dagelijks neemt ze een duik in het zilte water. “Ik houd van zwemmen. Dat doe ik het hele jaar door hier achterdijks. Water doet iets met je. Water geeft je een boost, maar ook immuniteit. En dat is zo belangrijk, die weerstand.

Bekijk hier deze aflevering