Een verjaardag moet voor elk kind een feestje zijn. Maar wat als daar thuis geen geld voor is? KRO-NCRV presentatoren komen in actie tijdens het initiatief Lief gebaar. Radio-presentator Ron Kas zoekt oude bekenden van Adres onbekend op tijdens Lief gebaar

Adres onbekend

Op zondag 7 april is Jan Wighman te gast bij Ron Kas. Hij is in het verleden ook te gast geweest in Adres Onbekend met een zoektocht naar een oude meester van zijn basisschool. Jan komt uit een arm gezin en zijn docent van vroeger heeft hem altijd geholpen, ook met kleding en schoenen. Ron en zijn team vonden deze docent destijds voor hem terug en de twee mannen zagen elkaar al die jaren later opnieuw. 

In de uitzending van 7 april blikken we terug op dit verhaal en hebben we het over armoede en wat dat met een kind kan doen. En dat het belangrijk is dat je een beetje geholpen wordt in het leven door de mensen om je heen. Toeval wil dat Jan op die zondag 7 april jarig is! Vroeger kon hij nooit zijn verjaardag vieren en kreeg hij alleen een paar sokken of een nieuwe onderbroek. Nu vieren wij in Adres Onbekend zijn verjaardag en blikken we terug op de zoektocht. 

Adres onbekend luister je elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5. De actie Lief gebaar duurt van 2 tot en met 15 april 2024. 

Ballon Lief gebaar

Lief gebaar 2024

Bekijk alle acties van presentatoren

https://kro-ncrv.nl/presentatoren-in-actie