In onze nieuwe spannende dramaserie Arcadia maak je kennis met een samenleving in de nabije toekomst. In die wereld wordt je lot bepaald door je persoonlijke burgerscore. Maar wat moet je je hierbij voorstellen? De cast legt het aan je uit.

Het zet je aan het denken

De serie draait om de familie Hendriks die, dankzij hun hoge scores, een goed en veilig leven kunnen leiden. Alles verandert als blijkt dat vader Pieter fraudeerde met de scores van hun dochters. Als straf wordt hij verbannen naar de buitenwereld, een plek waar bijna niemand het overleeft. 

Melody Klaver speelt dochter Alex Hendriks. De actrice verwacht dat kijkers vanaf de eerste aflevering ‘hooked’ zullen zijn. 'Het zet je niet alleen aan het denken over wat er eventueel met onze wereld zou kunnen gebeuren, maar je kunt ook echt verdwijnen in deze fantasiewereld. Voorlopig nog fantasie dan, hopelijk.'

Tekst gaat verder onder de video

De rol van moeder Hendriks wordt vertolkt door Monic Hendrickx: 'Het systeem in Arcadia heeft veel raakvlakken met hoe wij bezig zijn met zogenaamd succes. Dat dat maakbaar zou zijn. Iets waar ik zelf totaal niet in geloof.' Het zou dus kunnen dat de serie voor sommige kijkers ook een spiegel is. Kijk de serie om te bepalen of dat ook voor jou geldt. 

Arcadia is vanaf 19 maart te zien op NPO Plus, NPO Start en NPO 3.