Wat als een score jouw plek in de maatschappij bepaalt? In Arcadia heeft iedereen een score. Hoe hoger de score, hoe beter je leven. Pieter fraudeert met de scores van zijn dochters. Hij wordt gedeporteerd. Zijn vrouw en hun vier volwassen dochters moeten voortaan verder met een lage score. Bekijk hier de trailer van deze spannende nieuwe serie.

Je krijgt wat je verdient

De serie volgt de familie Hendriks die dankzij hun hoge scores een goed en veilig leven kan leiden in Arcadia. Alles verandert als blijkt dat vader Pieter heeft gefraudeerd met de scores van hun dochters. Als straf wordt hij verbannen naar de buitenwereld, een plek waar bijna niemand het overleeft. Zijn vrouw en vier dochters blijven achter en krijgen strafpunten voor zijn fraude. Met als gevolg dat al hun privileges komen te vervallen. Hoe houdt de familie zich staande in deze nieuwe samenleving die perfect zou moeten zijn, maar vol bedrog en verraad blijkt te zitten? Kiezen ze voor elkaar? Of ieder voor zichzelf? Deze ethische dilemma’s geven de kijker stof tot nadenken. Wat zou jij doen? En in wat voor wereld wil jij leven? 

Bekijk de trailer

Met Monic Hendrickx en Maarten Heijmans

De bekende cast bestaat onder anderen uit Monic Hendrickx, Maarten Heijmans, Aus Greidanus, Melody Klaver, Ellie de Lange en de Vlaamse acteurs Gene Bervoets, Wim Opbrouck en Natali Broods. De regie is in handen van Tim Oliehoek (De Zaak Menten, Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Stanley H.)

Arcadia is gemaakt door het Belgische productiehuis jonnydepony in coproductie met VRT, KRO-NCRV en Big Blue. Met ondersteuning van de Duitse publieke omroepen WDR en SWR. De opnames vonden plaats in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Arcadia, vanaf 19 maart elke week om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 3 en NPO Start of bekijk vanaf 19 maart de volledige serie op NPO Plus.