Fictieserie Arcadia krijgt een tweede seizoen

Nadat het eerste seizoen van Arcadia onlangs van start is gegaan, is nu al bevestigd dat er een vervolg komt op de serie. De opnames van het tweede seizoen starten dit najaar. De Nederlands-Vlaamse fictieserie speelt zich af in een samenleving met burgerscores: Arcadia. Hoe hoger je score, hoe beter je leven.

Lovende reacties

Vorige week werd de fictieserie, geregisseerd door Tim Oliehoek, lovend ontvangen door pers. NRC schrijft: ‘in Arcadia is over ieder visueel detail nagedacht’, terwijl de Volkskrant spreekt over ‘eindelijk een onvervalste dystopische scifi-serie van de Lage Landen’. 

Veronica Superguide noemt Arcadia ‘een intrigerend toekomstdrama, dat geloofwaardig is door de sterke cast’. De eerste aflevering werd bijna 700.000 keer bekeken en op NPO Start en NPO Plus is de serie sinds de première al ruim een half miljoen keer gestreamd.

Nederlands-Vlaamse cast

De bekende cast van het eerste seizoen bestaat uit Nederlandse en Vlaamse acteurs, waaronder Monic Hendrickx, Maarten Heijmans, Aus Greidanus, Melody Klaver, Ellie de Lange, Gene Bervoets, Wim Opbrouck, Lynn van Royen en Natali Broods. De cast van seizoen twee wordt op een later moment bekendgemaakt door KRO-NCRV.

Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen. 

Arcadia, elke zondag om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 3 en NPO Start. De volledige serie is te zien op NPO Plus.