Denk je aan herfst, dan denk je al gauw aan pompoen. Deze seizoensgroente wordt tijdens de herfstmaanden volop in Nederland geoogst. En door de veelzijdigheid lenen pompoenen zich perfect voor een volledig menu! Lees verder om optimaal gebruik te maken van de vruchtgroente.
Voorgerecht: pompoensoep
Met de flespompoen kun je alle kanten op. BinnensteBuiten chef Leon Mazairac maakt er een smakelijke pompoensoep mee. En niet zomaar eentje: hij verwerkt er zelfs bierbostelbrood in, gemaakt van het restproduct van bierbrouwen. Dat is nog eens verspillingsvrij.
Hoofdgerecht: risotto met pompoen van gegratineerde venkel
Wist je dat pompoen en venkel een dijk van een smaakcombinatie zijn? Samen met sperzieboontjes, cherrytomaatjes, salie en komijn vormt het een smakelijk startpunt voor een risotto. Maak het af met kaas en je smaakpalet is compleet.
Nagerecht: pompoentaart met amandelbotercrème
Door de zoete en notige smaak is de pompoen een favoriet voor nagerechten. Wat dacht je van een pompoentaart met specerijen als kaneel en vijfkruidenpoeder? Schenk er een gemberthee bij en je hebt een knusse herfstavond gecreëerd.
Nog meer herfstige recepten
Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ook zeker deze pasta recepten.