In de serie worden verschillende jongeren gevolgd die elk op hun eigen manier streven naar lichamelijke perfectie of fitheid. Door intensief te sporten of streng te diëten proberen zij hun ‘perfecte plaatje’ te behalen. Maar wanneer slaat dit streven naar een goddelijk lichaam door in een ziekelijke obsessie? 

Aflevering 1- bigorexia 

Brede schouders, een sixpack en kanonnen van spierballen. Veel mannen omschrijven hun droomlichaam zo. Bij Rick (26) en Shandor (25) sloeg het keiharde trainen voor zo’n lijf door in bigorexia: een obsessie met sporten en spiergroei.

Aflevering 2 - orthorexia

Bij Yvonne (29) en Gwen (27) sloeg hun ‘fitgirl’ levensstijl door in dwangmatig 'gezond' eten en fanatiek sporten. Dit wordt ook wel orthorexia genoemd. Deze -niet officieel erkende- eetstoornis lijkt vaak een gezonde levensstijl, maar niets is minder waar. 

Aflevering 3 - maagverkleining

Wat als je ongezond dik bent en het niet lukt om af te vallen? Tygo (20) nam vorig jaar de beslissing om een maagverkleining te ondergaan. Veel mensen zien dit als 'de makkelijke weg,' maar is dat ook zo? We volgen Sadé (25) die binnenkort ook zo’n operatie ondergaat.

Aflevering 4 - anabolen

Om vaker te kunnen trainen en sneller progressie te zien, grijpen veel mannen naar anabolen. Toch wordt hier nauwelijks over gesproken. Zo weet bijna niemand dat oud-bodybuilder Nick (niet zijn echte naam) onder behandeling is van de Tilburgse Anabolenpoli: specialisten die helpen bij veilig anabolengebruik. Tom (25), die op zijn twintigste begon met anabolen, is daarentegen wel openhartig over zijn gebruik. Hij gaat binnenkort weer starten met een kuur, ondanks zijn eerdere vruchtbaarheidsproblemen als gevolg van deze stimulerende middelen.