De aftrap van het nieuwe seizoen van College Tour zit erop! Tim Hofman was de eerste gast en natuurlijk werd er stilgestaan bij zijn BOOS-aflevering over de misstanden bij The voice of Holland.

Met zijn optreden in College Tour doorbreekt de presentator zijn media-stilte van de afgelopen maanden en vertelt hij over bedreigingen die hij aan zijn adres ontvangt. Want ondanks dat de BOOS-uitzending ging over seksueel- en machtsmisbruik bij kandidaten van The voice, ging er ook veel aandacht naar Tim zelf, zowel positieve als negatieve. In het gesprek met Twan Huys komt naar voren dat Tim een veiligheidsknop met zich meedraagt ter bescherming en dat hij een bericht kreeg met de boodschap of dat hij wilde eindigen als Peter R. de Vries.  

Ik trek aan een touwtje en verderop komt iets in beweging

Invloedrijk persoon

Tien miljoen mensen keken naar de veelbesproken aflevering van BOOS. Het droeg er onder andere aan bij dat Tim dit jaar werd uitgeroepen tot invloedrijkste persoon in de media. Hij zegt hier zelf over: ‘’Ik trek aan een touwtje en verderop komt iets in beweging.’’ Dat dat als gevolg kan hebben dat er een rode knop meegedragen moet worden en een codewoord in geval van gevaar, dat moet dan blijkbaar zo zijn. Wat gaat Tim nu verder allemaal doen? Voorlopig zal dat geen eigen talkshow zijn. Desgevraagd zegt Tim hierover dat hij werd gebeld met die vraag toen hij in de Gamma was maar op het punt van afrekenen stond. Zodoende kwam het telefoontje niet gelegen. 

Wil je College Tour met Tim Hofman terugkijken?

Klik hier! 

In de komende afleveringen zien we interviews met onder andere schaatskampioen Ireen Wüst en kamerlid Pieter Omtzigt. College Tour zie je elke zondag om 20.20 bij KRO-NCRV op NPO 2.