Dagboek van een herdershond live: dit zijn de hoofdrollen

Live vanuit Sittard-Geleen brengt KRO-NCRV een uniek musicalspektakel op tv: Dagboek van een herdershond live. Een moderne vertaling van een nostalgisch verhaal. Wie de hoofdrollen vertolken in dit musicalspektakel lees je hier!

Thomas Cammaert speelt Erik Odekerke

Erik Odekerke is een jonge, maar naïeve kapelaan die in een klein Limburgs dorpje komt werken. In de katholieke kerk is een kapelaan de hulp van de pastoor. Ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij pastoor Bonhomme en de dorpelingen vaak tegen zich in het harnas.

Wie is Thomas Cammaert?
Thomas Cammaert begon zijn carrière aan de Theaterschool en Kleinkunstacademie in Amsterdam. Hij speelde mee in verschillende toneelproducties als Soldaat van Oranje, Don Carlos en De Geschiedenis van de Familie Avenier. Je zou hem ook kunnen kennen van tv waar hij verscheen in onder andere Wie is de Mol (2017), The Passion (2022) en Zin in morgen.

Thomas Cammaert als Kapelaan Odekerke

Angela Schijf speelt de Engelbewaarder

In de tv-serie was de Engelbewaarder een stem; in deze live versie krijgt de stem eindelijk een gezicht. De Engelbewaarder is een geestig en ruimdenkend personage. Ze waakt over Erik en voorziet hem van gevraagd én ongevraagd advies. Ze zal de jonge en enigszins naïeve kapelaan regelmatig een spiegel voorhouden.

Wie is Angela Schijf?
Aan het begin van haar carrière speelde Angela al in de musical 42nd streetVerder was ze op het toneel te zien in Momenten van Geluk, Speelgoed en Kreutzersonate- Als het verlangen maar stopt. Met haar eigen productiehuis Klassiek to go ontwikkelde ze familievoorstellingen rond grote componisten. Je kunt haar verder kennen van tv-series en films, waaronder De Eetclub, Meisje van Plezier en natuurlijk Flikken Maastricht.

sandermulkens_dagboek-van_herdershond_setfoto-404889.jpg

Nandi van Beurden speelt Miete

Miete is een bewoonster van het Limburgse dorp waar Erik als kapelaan werkt. Ze is de dochter van de lokale bierbrouwer. Miete en Erik zijn erg hecht met elkaar. Volgens sommige dorpsbewoners zelfs iets te hecht. Ondanks dat Miete de jonge kapelaan erg interessant vindt, heeft haar vader al iemand op het oog met wie ze haar leven moet delen.

Wie is Nandi van Beurden?
Nandi kreeg landelijke bekendheid toen ze Op zoek naar Maria (2021) won, waarna ze de hoofdrol vertolkte als Maria in de musical The Sound of Music. Verder stond ze in het ensemble bij Disney’s Beauty and the Beast en Mary Poppins. In 2020 was Nandi korte tijd te zien als Ireen Allooy in Hello, Dolly!

sandermulkens_dagboek-van_herdershond_setfoto-405234.jpg

Jon van Eerd speelt Pastoor Bonhomme

De Limburgse pastoor Bonhomme is een conservatieve man, maar toch een ontzettende bourgondiër. Hij de baas van Erik Odekerke en kapelaan Lumens.

Wie is Jon van Eerd?
Na de studies Engelse Taal- en Letterkunde en Theaterwetenschap begon Jon van Eerd zijn acteercarrière in Engeland en Amerika. Zijn bekendheid in Nederland begon toen hij verscheen in musicals als Mama Mia, Moeder ik wil bij de revue de musical enTitanic, waar hij ook verschillende prijzen voor heeft ontvangen. Ook had hij een rol in The Passion (2015) en deed hij de nasynchronisatie voor verschillende animatiefilms. 

sandermulkens_dagboek-van_herdershond_setfoto-405306.jpg

William Spaaij speelt kapelaan Lumens

Kapelaan Lumens is de andere kapelaan, die samen met Erik werkt voor pastoor Bonhomme. Ze delen levenszaken met elkaar en worden goede vrienden. Kapelaan Lumens draagt een bijzonder geheim met zich mee.

Wie is William Spaaij?
Toen William afstudeerde aan het conservatorium in Zwolle is hij de opleiding musicaltheater gaan doen aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Hij heeft zich al laten zien in verschillende musicals: Grease, Fame, Footloose, Hairspray, Mary Poppins, Ramses en ga zo maar door. Zijn regiedebuut maakte hij met Zodiac de musical.

Lumens

Dagboek van een herdershond live is te zien op zondag 3 september om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.