Ontdek het meeslepende verhaal van de familie Wander, dat zich uitstrekt over drie generaties. Vanaf de turbulente jaren zestig tot nu worden geheimen onthuld en uitdagingen overwonnen. Beleef historische gebeurtenissen en ontdek hoe hechte familiebanden alles verbinden. Met een getalenteerde cast en een creatief team achter de schermen. 

Geheimen, obstakels en uitdagingen

Ontdek in De droom van de jeugd het verhaal van de Wander-familie, dat zich uitstrekt van de tumultueuze jaren zestig tot het heden. Deze gewone, maar bijzondere familie draagt een groot geheim met zich mee, dat als vergif door de verschillende generaties sijpelt. Gedurende meer dan veertig jaar zie je hoe het grillige en onvoorspelbare leven de van oorsprong Brabants katholieke familie beïnvloedt. Elke generatie wordt geconfronteerd met obstakels en uitdagingen, zoals het recht op abortus, geloof, vrouwenemancipatie en racisme. Bovendien worden belangrijke historische gebeurtenissen belicht, zoals de studentenrevolutie in Parijs in '68, de val van de Berlijnse muur en 9/11. Ontdek hoe onverbrekelijk familiebanden zijn in De droom van de jeugd.

Cast

Maak kennis met de zes leden van de familie Wander: vader Kick (Mark Rietman), moeder Rosalie (Annet Malherbe), oudste dochter Carla (Hanna van Vliet en Tamar van den Dop), oudste zoon Max (Ko Zandvliet en Peter Paul Muller), dochter Suus (Laura Bakker en Maria Kraakman) en zoon Frans (Joes Brauers en Gijs Naber). Andere prominente rollen worden gespeeld door Alidtcha Binazon, Yannick Jozefzoon, Gustav Borreman, Pieter Embrechts, Roeland Fernhout, Nizar El Manouzi, Chris Peters, Sylvia Poorta, Roeland Fernhout en Ghislaine Pierie.

Makers

Het scenario van De droom van de jeugd is geschreven door Marnie Blok (bekend van Ramses en Niemand in de Stad), en de regie is in handen van Bram Schouw (Broers en Sevilla) en Simone van Dusseldorp (Diep). De serie is geproduceerd door Topkapi Series (bekend van De verschrikkelijke jaren '80 en Another Round), met creatief producent Idse Grotenhuis, in samenwerking met KRO-NCRV. Deze boeiende serie is mede mogelijk gemaakt door het NPO Fonds.

De droom van de jeugd is vanaf woensdag 7 juni wekelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Start. De volledige serie staat vanaf 7 juni ook op NPO Plus.