Dit zijn de hoofdpersonages in De droom van de jeugd

Vanaf de tumultueuze jaren zestig tot nu, vertelt De droom van de jeugd het verhaal van de familie Wander: een gewoon gezin met een ongewoon groot geheim, dat als vergif door de verschillende generaties heen sijpelt. Dit zijn de hoofdpersonages!

Kick

Vader, gespeeld door Mark Rietman

Vader Kick werkt op de innovatieve afdeling van Philips, het NatLab. Op technologisch gebied loopt Eindhoven voor op de rest van het land. Philips is ook in die tijd al een multinational. Kick is gelovig maar ook rationeel, een techneut. Hij blijkt, na de dood van zijn gelovige vrouw een veel liberalere katholiek dan zijn kinderen ooit wisten.

Rosalie

Moeder, gespeeld door Annet Malherbe

Moeder Rosalie is een geboren en getogen Brabantse, die vasthoudt aan familiewaarden en haar heil zoekt in het geloof. Zij zal dat nooit verloochenen, maar bewaart een groot geheim dat de bron blijkt van veel leed. Rosalie leeft voor haar kinderen en wil niets dan het beste voor hen. Tegelijkertijd gelooft ze in de principes van de katholieke kerk.

de droom van de jeugd annet malherbe en hanna van vliet in bad
De droom van de jeugd Mark Rietman kijkt bedenkelijk

Carla

Dochter, gespeeld door Hanna van Vliet & Tamar van den DopCarla, de oudste dochter, moet het hardst vechten voor haar vrijheid. Ze heeft het geloof afgezworen. Haar moeder ziet dit als een persoonlijke aanval. Maar Carla kan onmogelijk haar leven vormgeven als ze moet vasthouden aan de waarden en normen van thuis. Ze is rationeel en hoewel ze haar woede soms slecht de baas is, heeft ze grote moeite om over haar diepere emoties te praten.

Max

Zoon, gespeeld door Ko Zandvliet & Peter Paul MullerMax heeft een moeizame relatie met zijn vader. Op de een of andere manier begrijpen zij elkaar nooit. Max ervaart het alsof hij zijn vader consequent teleurstelt. Max is geen studiehoofd, hij grijpt de kansen die hij ziet. Ondertussen is hij een meester in het verbloemen van zijn ware gevoelens.

Suus

Dochter, gespeeld door Laura Bakker & Maria KraakmanSuus wordt geboren als het kleine tweelingzusje van Nicolaas. Nicolaas en Suus zijn onafscheidelijk en doen alles samen. Desondanks voelde Suus zich achtergesteld. Nicolaas was de oogappel van hun moeder, Suus moest vechten voor haar aandacht. Ze draagt een groot geheim met zich mee wat haar haar leven lang blijft achtervolgen. Ze ontpopt zich tot een zorgzaam en behulpzame vrouw, op het obsessieve af.

De droom van de jeugd Joes Brauers in legeroutfit
de_droom_van_de_jeugd_afl_2_003_ctopkapi_series_-_mark_van_aller.jpg

Frans

Zoon, gespeeld door Joes Brauers & Gijs NaberFrans is een nakomertje, een druk mannetje met eindeloos veel energie. In zijn puberteit slaat hij op drift. Frans is in dienst gegaan, waarna hij zich in het krakersleven stort. Niet uit een gedreven idealisme, maar omdat een dienstmaat van hem zich 
in die kringen beweegt en hij toch ergens moet wonen. Later wordt hij toch weer militair.

Charlie

Dochter van Carla, gespeeld door Alidtcha BinazonCharlie is een meisje met enorme talenten, maar een groot gevoel van minderwaardigheid. Dat uit zich in verregaande zelfdestructie. Ze is een dwarse puber met een grote mond maar met een heel klein hartje. Charlie zal haar eigen pad moeten lopen, haar eigen angsten in de ogen moeten kijken en overwinnen, om het gevoel te krijgen dat het goed is dat ze er is, zoals ze is.

Alex

Vader van Charlie, gespeeld door Yannick Jozefzoon & Gustav BorremanAlex is goed in het leven nemen zoals het komt. Hij ziet er altijd op en top verzorgd uit en is erg ambitieus. In zijn vrije tijd speelt hij trompet in een bandje. Ook houdt hij van koken. 

De droom van de jeugd is vanaf woensdag 7 juni bij KRO-NCRV op NPO 1.