De voetbalsupporters uit De roze supporters houden een blog bij! Lees nu de eerste blogpost, geschreven door roze supporters Tineke Admiraal en Chantal van der Putten.

Canal Parade Amsterdam is wereldwijd een fenomeen. Dit jaar voeren we met verschillende roze voetbalsupporters mee. Zo waren er supporters van ADO Den Haag, PSV, Feyenoord en AZ aanwezig op de boot van KRO-NCRV en stond er een Roze Règâh op de boot van NOC*NSF. Ook mocht Chantal van de Roze Kameraden uitgebreid haar verhaal vertellen bij Splinter Chabot en Rik van der Westelaken die op nationale televisie live verslag deden van de botenparade. We kregen zeer veel positieve reacties op onze aanwezigheid.

De Canal Parade was nog niet afgelopen of de eerste bedreigingen kwamen alweer binnen.

Helaas had deze stralende dag ook een keerzijde: de Canal Parade was nog niet afgelopen of de eerste bedreigingen kwamen alweer binnen. Dit benadrukt extra hoe belangrijk het is dat we blijven strijden voor een inclusief voetbalklimaat waar supporters en spelers zichzelf kunnen zijn. KRO-NCRV helpt hierbij mee en voert campagne met #spreekjeuit. Ook jij kunt helpen door deze hashtag te gebruiken op je socials. Spreek je vandaag nog uit en werk mee aan positieve voetbalcultuur voor iedereen!
 

De roze supporters

De serie volgt in vier afleveringen een aantal voetbalsupporters in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. 

De roze supporters is terug te kijken via NPO Start.

De roze supporters