Het is bijna zo ver: op 18 december start het 23e seizoen van De slimste mens. De Open Deur ronde mag uiteraard niet in ontbreken in de ultieme kennisquiz! Kijk je mee wie de nieuwe Open Deur vragenstellers zijn? 

Jim Bakkum & Bettina Holwerda 

Jim Bakkum wordt door zijn deelname aan Idols in één klap beroemd. Ondanks dat hij de finale verliest van Jamai, scoort hij toch een hit met zijn single Tell Her. Naast zingen, acteert Bakkum ook in films en musicals. Zo vertolkte hij onder andere de rol van Danny in de musical Grease. Bij deze musical leerde Bakkum zijn vrouw Bettina Holwerda kennen.  

Bettina Holwerda is bekend van haar vele musicalrollen in onder andere Hair en Wicked. Sinds 2022 is Holwerda sidekick van Ruud de Wild op NPO Radio 2. Uiteraard kennen we Holwerda ook van haar deelname aan De slimste mens 2022 en De slimste mens: All Stars 2023. 

Leonie Ter Braak  

Ook voor Leonie Ter Braak is het niet de eerste keer dat ze te zien is in De slimste mens. In 2018 deed Ter Braak mee aan de ultieme kennisquiz en wist daarbij een keer de slimste van de dag te worden. Ter Braak kennen we ook als presentator van onder andere Goedemorgen Nederland en Shownieuws. In 2023 presenteert ze samen met Martijn Krabbé het programma Blow Up en is ze de winnaar van het televisieprogramma Het perfecte plaatje in Zuid-Afrika 

Open Deur Jim en Bettina
Leonie ter Braak

Davina Michelle  

Zanger Davina Michelle plaatste in 2017 een cover van Pink’s nummer What About Us op haar YouTube-kanaal. P!nk was erg onder de indruk en vroeg Davina Michelle voor het voorprogramma van haar concerten. Dankzij het televisieprogramma Beste zangers scoorde Davina Michelle in 2018 een nummer 1 hit met het nummer Duurt Te Lang. Tegenwoordig brengt Davina Michelle voornamelijk Engelstalige muziek uit. 

Floortje Dessing  

Floortje Dessing is van alle markten thuis. Ze begon ooit als radiopresentator bij Radio 3 en reisde later de wereld over voor het televisieprogramma 3 op reis. In 2014 stopt Dessing met dit programma en gaat ze verder met het reisprogramma Floortje naar het einde van de wereld. Met dit programma heeft ze meerdere prijzen gewonnen. Dessing is ook auteur en heeft een eigen uitgeverij.  

Diederik Gommers 

Diederik Gommers is arts, gespecialiseerd in intensieve zorg. Hij was zes jaar lang voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC). Gommers wordt landelijk bekend door zijn rol als adviseur over de gezondheidsmaatregelen gedurende de coronapandemie. Samen met viroloog Marion Koopmans wint Gommers de Machiavelliprijs van 2020 voor hun inzet om de feiten over het coronavirus begrijpelijk te maken voor iedereen.  

Floortje Dessing
Diederik Gommers

Özcan Akyol  

Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, is schrijver, columnist en televisiepresentator. Akyol debuteert in 2012 met de semi-autobiografische schelmenroman Eus. Later schrijft hij ook de romans Toerist en Afslag 23. Als presentator kennen we Akyol van televisieprogramma’s, zoals Eus’ Boekenclub en De geknipte gast. Akyol is ook een graag geziene gast bij talkshows, zo is hij tafelheer bij Vandaag Inside.  

Olga Commandeur  

Al op jonge leeftijd verbreekt Olga Commandeur als atleet verschillende Nederlandse en wereldrecords. In 1984 doet Commandeur zelfs mee aan de Olympische Spelen. Van 2000 tot 2023 is Olga het vaste gezicht van het programma Nederland in beweging. Ook is Olga Commandeur benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar bijdrage aan verschillende stichtingen.  

Shanice van de Sanden 

Voetballer Shanice van de Sanden wordt in 2017 met de Oranje leeuwinnen kampioen op het EK. In 2019 behalen de Oranje leeuwinnen opnieuw een mooi resultaat met een tweede plek op het WK. Van der Sanden speelde daarnaast ook ruim 103 wedstrijden voor FC Twente en heeft bij vele clubs in het buitenland gespeeld, zoals Olympique Lyonnais. Tegenwoordig is Van der Sanden aanvaller bij Liverpool.  

Olga Commandeur
Shanice van de Sanden

Beppie Melissen  

Beppie Melissen kennen we als acteur uit vele bekende Nederlands films, zoals Komt een vrouw bij de dokter en Gek van geluk. Ook is Melissen bekend van verschillende televisieseries: Nieuwe Buren, Oogappels en Familie Kruys. De iconische verschijning van Tante Cor in de serie Gooische Vrouwen is waarschijnlijk wel haar bekendste rol. In 2020 wint Beppie Mellissen een Gouden Kalf voor haar rol als Stine Rasmussen in de film Kapsalon Romy. 

Hans Kazàn  

Hans Kazàn is al decennialang één van de bekendste illusionisten van Nederland. Het grote publiek leert Kazàn kennen in het televisieprogramma Ren je rot. Naast illusionist is Kazàn ook presentator. Zo presenteert hij in de jaren 90 onder andere Prijzenslag en de Blufshow. In 2023 wordt Hans Kazàn ter ere van zijn vijftigste jubileum geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn werk als illusionist.  

Beppie Melissen
Hans Kazan

Roxane van Iperen  

Roxane van Iperen is een Nederlandse auteur en jurist, onder meer bekend van de bestseller ’t Hooge Nest. Haar debuutroman was een enorm succes en werd vertaald in verschillende landen. In 2023 verscheen haar nieuwste roman: Dat beloof ik. Daarnaast schrijft Van Iperen als freelancer voor onder andere Het Parool en Vrij Nederland.  

Jonnie & Thérèse Boer  

Jonnie en Thérèse Boer zijn als culinair echtpaar bekend van hun driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Beide ondernemers zijn tevens auteurs van verschillende (kook)boeken. Zo schrijven ze samen het kookboek Pure Passie, een boek met 21 recepten uit de keuken van de Librije. Thérèse schreef ook twee boeken samen met Astrid Joosten over wijn: Natuurlijk genieten en Gek op wijn.  

Roxane van Iperen
Jonnie en Therese Boer

De slimste mens, vanaf maandag 18 december iedere werkdag om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.