De strijd om de befaamde titel De slimste mens gaat dinsdag 1 augustus door in de tweede aflevering. Wie mag zichzelf de slimste van de dag noemen en van welke kandidaat nemen we afscheid?

Kandidaten 

Journalist Tom Kleijn en tattoo koning Henk Schiffmacher nemen voor de tweede keer plaats in de stoel. Presentator Sanne van Dongen maakt haar entree als nieuwe uitdager in de studio en gooit alles in de strijd om er met de winst vandoor te gaan. 

Spanning om te snijden 

Sanne en Tom lopen sinds de eerste ronde nek-aan-nek, terwijl de tattoo koning aan zijn inhaalslag begint. Tijdens de beslissende ronde Het collectief geheugen is de spanning om te snijden: met slechts een verschil van zes seconden kan Tom zichzelf voor de tweede keer op rij de slimste van de dag noemen.

De finale 

Medekandidaten Henk en Sanne belanden rechtstreeks in de zenuwslopende finale. Hun scores liggen dicht bij elkaar: met twee seconden verschil weet Sanne met de vraag ‘Wat weet jij van Pina Colada?’ een plek te veroveren in de volgende aflevering. Hiermee schakelt ze haar tegenstander Henk uit. 

De slimste mens, iedere werkdag om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.   

Lees ook: