Acteur Jacob Derwig heeft het 19e seizoen van De slimste mens gewonnen. Hij is daarmee de opvolger van cabaretier Lisa Loeb. Jacob won in de finale van columnist Frank Heinen en journalist Martin Visser.

Het was een zenuwslopende finale. De kandidaten waren aan elkaar gewaagd en maakten het elkaar erg lastig. Na de ronde Het Collectieve Geheugen is het Frank Heinen die op de eerste plek staat. Gevolgd door Jacob, die een goede inhaalslag heeft gemaakt na de Puzzelronde. Martin Visser heeft op dat moment de minste seconden en valt af.

Burlen

Jacob begint de finale met een achterstand, maar hij weet het gat al snel te dichten. De laatste vraag: ‘wat weet je van burlen?’, doet bij Frank geen belletje rinkelen. Jacob kan de vraag afmaken en met 3 goede antwoorden pakt hij de winst.

De eerste acteur

Jacob schrijft geschiedenis met zijn winst. Nog nooit eerder heeft een acteur De slimste mens gewonnen. Jacob: “Ik ben hier ontzettend blij mee. Heel blij voor de beroepsgroep ook. Zo ziet iedereen dat acteurs niet alleen tekst kunnen leren, maar slimmer zijn dan dat.”

Jacob Derwig krijgt trofee van Lisa Loeb

Winnares van het vorige seizoen, Lisa Loeb, overhandigde persoonlijk de trofee aan Jacob. Met een mooie overwinningsspeech sloot Jacob dit winterseizoen af.