Schrijver Martin Rombouts heeft het 21ste seizoen van De slimste mens gewonnen! Hij volgt hiermee cabaretier en columnist Jasper van Kuijk op. In de finale versloeg Martin zijn twee medekandidaten Anniek Pheifer en Mátyás Bittenbinder. 

Het was wederom een zenuwslopende finale. Martin Rombouts eindigt met een ruimschootse voorsprong op de eerste plek. Gevolgd door Anniek Pheifer, die in de beslissende ronde ‘Het collectieve geheugen’ een goede inhaalslag weet te maken. Mátyás Bittenbinder eindigt door de goede inhaalslag van Anniek, op de derde plek. 

Jachtluipaard 

Martin begint de finale met een fikse voorsprong. Toch weet Anniek met een paar goede antwoorden het verschil met Martin te verkleinen tot slechts twee seconden. Met de vraag ‘Wat weet je van het jachtluipaard?’ weet Martin met twee goede antwoorden de overgebleven seconden van zijn tegenspeler weg te spelen. 

Bedankt 

Winnaar van het vorige seizoen, Jasper van Kuijk, overhandigde Martin persoonlijk een gedicht en daarmee de trofee. In Martins overwinningsspeech wilde hij voor de laatste keer iedereen bedanken; medekandidaten, crew en het Nederlandse schoolsysteem!