Een echte klassieker: griesmeelpudding. In aflevering 13 van De slimste mens komt het oudhollandse nagerecht ter sprake. Toetjesfanaat Maarten van Rossem kan zijn enthousiasme niet bedwingen. Ook zo’n zin gekregen in griesmeelpudding? We delen een recept met slechts vijf ingrediënten.
Hoe maak je griesmeelpudding?
- Stap 1: Snijd het vanillestokje open zodat je het merg eruit kunt halen.
- Stap 2: Schenk de melk en de slagroom in een pannetje. Voeg het merg en de kristalsuiker toe en breng aan de kook.
- Stap 3: Als het mengsel kookt, voeg je al roerend het griesmeel toe. Laat het papje vervolgens gedurende 5 minuten op laag vuur koken.
- Stap 4: Maak de puddingvorm vochtig en giet de griesmeelpap erin.
- Stap 5: Laat de pudding een half uur afgedekt met vershoudfolie afkoelen en zet vervolgens voor drie uur in de koelkast om op te stijven.
Je kunt de pudding op verschillende manieren serveren. Zo kent kandidaat Maartje van der Wetering de pudding vooral in combinatie met bessensap. Philip serveert ‘m het liefst met rozijnen én in een schaal in de vorm van een vis. Maar het kan ook simpeler, vindt Maarten van Rossem: ‘Wij hadden het gewoon in een pannetje.’