We maken kennis met presentator Dwight van van de Vijver in De slimste mens. En nee, die dubbele Van in de achternaam is geen foutje. Dat heeft alles te maken zijn familiegeschiedenis. Wat weten nog meer van deze nieuwe uitdager? 

Een verleden

Presentator Dwight van van de Vijver maakte een programma over zijn voorouders in Suriname. Zijn familiegeschiedenis is te zien in Geboeid - terug naar de plantage. Hierin gaat Van van de Vijver terug naar de plantage in Suriname op zoek naar zijn verleden. Door deze zoektocht komt hij uiteindelijk bij de plantage waar zijn voorouders hebben geleefd als slaaf.

Carriere als politieagent

Voordat Van van de Vijver als presentator aan de slag gaat, is hij actief als wijkagent en hulpofficier van justitie en inspecteur. Maar liefst achttien jaar werkt hij bij de politie. Naast zijn liefde voor dit vak, houdt hij van rappen. Van van de Vijver vindt rapper Tupac Shakur een inspirerend persoon, omdat Tupac zich uitsprak geen rolmodel te zijn maar een realmodel. Een realmodel is iemand die mensen inspireert door zichzelf te zijn, door zijn goede én door zijn slechte kanten.

Lees ook