De Staat van Stasse viert liefdesverdriet tijdens Festival van het Gebroken Hart

Valentijnsdag is dé dag in het jaar waarop we de liefde vieren. Met anonieme liefdesbetuigingen, bossen rozen en overal rode hartjes. Maar op de vooravond van Valentijnsdag viert presentator Stefan Stasse met sidekick Tim Daemen en muzikale gasten liefdesverdriet tijdens het Festival van het gebroken hart. 

Muzikale optredens

Het festival is een ode aan het gebroken hart, met muzikale optredens van onder andere Ellen ten Damme, Thijs Boontjes, Voltage en Jelka van Houten & Henry van Loon. BinnensteBuiten-chefkok Ramon Brugman maakt samen met dj Gijs Staverman een troostgerecht uit hun Instagram-serie Lekkere track. Journaliste Anna Gimbrère (bekend van KRO-NCRVs Pointer) deelt met het publiek haar persoonlijke ervaringen met liefdesverdriet. Een avond met hartverscheurende liedjes, volop melancholie, zieltergende poëzie en persoonlijke ontboezemingen.

'Zwelgen in liefdesverdriet kan namelijk ook heel erg lekker zijn.'

Stefan Stasse

'Met Valentijnsdag heb ik niet zoveel, waarom alleen maar stilstaan bij de mooie kant van de liefde? Zo werd het Festival van het gebroken hart geboren. Zwelgen in liefdesverdriet kan namelijk ook heel erg lekker zijn. Bij KRO-NCRV maken we programma’s waarin de liefde centraal staat. Op alle momenten van het leven en daar hoort liefdesverdriet ook bij.' Aldus Stefan Stasse. 

Luister naar Festival van het gebroken hart en geniet van optredens van: 

  • Ellen ten Damme
  • Thijs Boontjes
  • Jelka van Houten & Henry van Loon
  • Voltage
  • Ramon Brugman & Gijs Staverman 
  • Anna Gimbrère 

Festival van het gebroken hart is donderdag 9 februari om 19.30 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 2. De avond is tevens live te zien via NPO Radio 2 site.