Als er één plek is waar het hele gezin samenkomt, is het natuurlijk de keukentafel. Een perfecte plek om aan de gezinnen uit het tv-programma Een huis vol te vragen wat het ultieme gerecht is voor een grote familie. De familie Zeldenrust deelt een overheerlijk recept voor penneschotel met broccoli met jou!
In het Brabantse Werkendam leren we de schippersfamilie Zeldenrust kennen. Ze doen hun achternaam eer aan, want met acht kinderen is het altijd een drukke boel. Lekkere maaltijden die snel klaar zijn, zijn dus geen overbodige luxe. Benieuwd naar hun favoriete recept? Dit is een broccolischotel die álle kinderen lekker vinden!
Penneschotel voor 4-6 (volwassen) personen
Ingrediënten
- 500 gram penne
- 2 pakjes (vegetarische) hamblokjes /reepjes
- 300 gram kaas (in blokjes)
- 100 gram snoep- of cherrytomaatjes
- 1 grote stronk broccoli
- 500 gram snijbonen
- 1 flesje kookroom
- Oregano
- Zout en peper
Ook nodig
- Snijplank
- Mes
- Kookpan
- Ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Snijd alle groenten in stukjes.
- Kook de penne samen met de broccoliroosjes en grof gesneden snijbonen beetgaar. Giet daarna af.
- Doe de penne, broccoliroosjes en snijbonen in een ingevette ovenschaal
- Meng ook de tomaatjes, hamblokjes, kaasblokjes, zout en peper erdoorheen.
- Giet er een flesje kookroom overheen en strooi er wat gedroogde oregano over.
- Bak 30 minuten op 160 graden en klaar is Kees!