In Een huis vol emigreert is de verhuizing van de familie Kraan achter de rug. Omdat de eerste campinggasten elk moment kunnen arriveren, zijn ze druk bezig met de voorbereidingen. Is hun restaurant klaar om de eerste gerechten te serveren?

Horeca-examen

Voor Ivan staat er eerst een ‘spannend daggie’ op de planning. Hij moet z’n horeca-examen afleggen. ‘Ik deed het vroeger altijd op het laatste moment. Nu ook. Dan blijft er het meest hangen,’ lacht hij. Bij de tweede poging heeft Ivan goed nieuws: ‘Ik heb m’n vergunning binnen en we kunnen volle bak draaien!’

linda kraan een huis vol emigreert
Schnitzels in een pan

Gezonde spanning

Ivan heeft nagedacht over hoe het moet reilen en zeilen in de keuken. Ondertussen heeft kok Mike de keuken van top tot teen schoongemaakt en ingericht. Nu weet hij precies waar alles staat. Samen nemen de mannen het menu door. Het is spannend om de eerste gasten te ontvangen, maar ze hebben er vertrouwen in. 

Tekst gaat door onder het blok.

Wil je de mooiste verhalen van onder andere Een huis emigreert ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Persoonlijke verhalen

Proefpersoon Linda 

Ivan wil zijn vrouw Linda als proefpersoon inzetten. Om te beginnen mag ze de uiensoep proberen. ‘Ik ben heel kritisch hoor,’ waarschuwt ze lachend. Ze vindt dat ze eerlijk moet zijn, zodat de gasten straks een perfect maaltje voorgeschoteld krijgen. Bij de uiensoep zit dat in ieder geval goed!

Schnitzeltje? 

De eerste gasten nemen plaats in het restaurant en de spanning in de keuken stijgt. Toch houdt Ivan de sfeer luchtig door af en toe een grapje te maken. Als Linda na de soep nog iets kleins wil eten, stelt hij grinnikend een schnitzeltje voor. Het stuk vlees is zo groot dat het nog maar net op een bord past. 
 

Aflevering terugkijken

Meer over de familie Kraan: