De Flexe gasten zijn terug voor een tweede seizoen! Waar de drie jongens Steef (Jay Pothof), Oscar (Harvey Elgood) en Lucas (Lars Nieuwenhuis) in het eerste seizoen hun imago wisten te veranderen van losers tot de hiphopkoningen van de school, dreigt het in dit nieuwe schooljaar weer helemaal mis te gaan met hun populariteit. 

In dit tweede seizoen zijn de drie ‘Flexe gasten’ een stuk verder dan een jaar eerder: Steef heeft zijn eerste zomerliefde met Nova achter de rug en is hierdoor een stuk zelfverzekerder geworden, Oscar heeft zich dankzij zijn tomeloze opschepvermogen weten aan te sluiten bij de coole jongens van de school en Lucas voelt zich niet meer de kleuter tussen de kerels sinds hij deze zomer op karate is gegaan.

Steef stelt zijn vrienden voor om mee te doen aan een hiphopwedstrijd waar rapper Zoë-Jadha (bekend van de hit Coach Je Vriendin en als personage Imane in de webserie Vakkenvullers) in de jury zit. Deze contest kan eindelijk die stap omhoog zijn voor de Flexe gasten. Lucas en Oscar voelen er alleen weinig voor. Ze zijn toch al heel populair op school, waarom zouden ze dit op het spel zetten? Maar wanneer Lucas zichzelf ten overstaan van de hele school letterlijk te kakken zet, weten ze dat er maar één manier is om hun imago te redden: meedoen aan de wedstrijd en een comeback maken als hiphop artiesten. Tijdens de wedstrijd ziet Zoë-Jadha dat Steef raptalent heeft en biedt aan om met hem te jammen in de studio. Ze wordt een soort mentor voor hem en helpt hem verder op weg. Steef zet hiermee de vriendschap met de twee andere jongens op het spel, omdat die jaloers worden op zijn succes. Hierdoor is de toekomst van de Flexe gasten onzekerder dan ooit, want hoever wil Steef gaan om succesvol te worden? 

Mix van jong en oud talent

Naast de drie ‘Flexe gasten’ zijn ook: Stanley (Edson Da Graça), Benji (Jean Salazar Tavera), Nova (Faye Kimmijser), Tobias (Tommy van Lent), Cindy (Florien Ferdinandus), Vera (Claudia Kanne), rapper Zoë-Jadha, Martha Villada Marquez (Rosa), Korneel Evers (conrector Scheele), Sem van Butselaar (Milan), Reiky de Valk (Diego) en Indy Perez (Ángel) in de online serie te zien.

EP met spiksplinternieuwe tracks

Op de dag van de eerste uitzending wordt tevens de EP Meer Roem, Meer Problemen uitgebracht. De EP bestaat uit zes volledige tracks, waaronder ook nieuwe nummers die nog niet te horen zijn geweest in de serie. Eén van deze nieuwe tracks heet Familie en gaat over vriendschap die kan veranderen naarmate je ouder wordt, een thema dat ook centraal staat in dit nieuwe seizoen. Bart Wijnholds en rapper Bruno Prent (bekend van de jeugdserie SpangaS en De Slet van 6 VWO) produceerden de EP. 

Flexe gasten wordt geproduceerd door Pellicola in samenwerking met KRO-NCRV. De regie is in handen van Nick Jongerius en het scenario is geschreven door Brian De Vore en Nick Jongerius. Binnenkort starten de opnames voor het derde seizoen van Flexe gasten.

Flexe gasten, vanaf vrijdag 25 februari om 15.00 uur op het NPO Zapp YouTube kanaal.