Met het programma Hands Up inspireren wij kinderen en hun ouders om zelf gebarentaal te leren. Want een klein gebaar maakt al een groot verschil. Heb jij altijd al gebarentaal willen leren? Kijk deze video's en leer meer dan honderd gebaren!

Naast de zes afleveringenop NPO Zapp bieden wij via SchoolTV een cursus Gebarentaal voor in het onderwijs, met in totaal bijna honderd gebaren. In de speciaal voor SchoolTV gemaakte video’s kunnen de jonge kijkers op hun eigen school ook tips & tricks leren om te communiceren met dove en slechthorende mensen. Per video worden zo’n vijftien gebaren uitgelegd. Uniek aan de video’s is dat deze volledig worden gepresenteerd door twee dove presentatoren, Boaz Blume en Robin Frings, tevens de juryleden in Hands Up. Voor de horende kijkers komt de tekst in audio met behulp van twee tolken Nederlandse Gebarentaal.

Contact maken

Hoe leg je contact met een doof of slechthorend persoon? Je moet natuurlijk even duidelijk maken dat je iets wil zeggen. En roepen heeft natuurlijk geen zin. In deze aflevering vertellen Boaz en Robin je hoe je het beste contact kunt maken met een doof of slechthorend persoon.

Kleuren

Als je in een kledingwinkel staat, hoe vertel je dan welke kleur trui je wilt? In deze aflevering leer je de gebaren voor kledingstukken en kleuren!

Kennismaking

Hoe moet je contact maken met een doof of slechthorend persoon? Je moet natuurlijk even duidelijk maken dat je iets wil zeggen. En roepen heeft natuurlijk geen zin. In deze aflevering leren Robin en Boaz je een aantal handige gebaren.

Beginnen met gebaren

Als je voor het eerst kennismaakt met een doof iemand, dan zijn er een aantal dingen die je beter niet of juist wel kunt doen. In deze aflevering geven Robin en Boaz je een aantal tips om te beginnen met gebaren.

Bakken en eten

In deze aflevering gaan Robin en Boaz een taart bakken! Je leert een aantal leuke gebaren over bakken en eten.

Gesprekje houden

In deze aflevering geven Robin en Boaz je een aantal tips voor het voeren van een gesprekje in gebarentaal. Bijvoorbeeld op welke hoogte je moet gebaren en wat doven en slechthorenden fijn vinden.