Met het tv-programma Hands Up met én over gebarentaal en de jeugdserie Gebaar het maar! maakt KRO-NCRV meer media toegankelijk voor mensen met een beperking. Naast deze programma’s wordt met Pasen ook The Passion dit jaar weer voorzien van audiodescriptie.

Om bij te dragen aan een samenleving voor iedereen willen we graag programma's maken die toegankelijk zijn voor iedereen. Eerder maakten we de podcast Toen was ik twaalf voor dove en slechthorende kinderen en 3D audio-apps over natuurgebieden voor mensen met een visuele beperking. 

Hands up 

Hands Up is het eerste programma op de Nederlandse tv dat draait om gebarentaal en wordt gemaakt met én voor horende en dove/slechthorende deelnemers. Gekoppeld aan deze jonge gebaren experts gaan zes bekende Nederlanders met elkaar de strijd aan. Wie kan zich het beste verstaanbaar maken in de Nederlandse Gebarentaal? Met Klaas van Kruistum als presentator en Irma Sluis als tolk Nederlandse gebarentaal. 

Hands up is te zien vanaf zaterdag 21 januari, 18.05 uur op NPO Zapp. 

Lees ook

Gebaar het maar! 

In Gebaar het maar! volgen we dove en slechthorende kinderen (van 5 tot en met 7 jaar) bij hun dagelijkse bezigheden. Van muziekles tot zwemmen, van een bezoek aan de kinderboerderij tot het maken van een gebarentaalvlog. De serie is gemaakt met medewerking van Koninklijke Kentalis, dat mensen ondersteunt die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben.

Gebaar het maar! is te zien vanaf maandag 23 januari, 07.30 uur op Zappelin en op het YouTube-kanaal van KRO-NCRV Kindertijd.