Met trots kondigen wij samen met producent Big Blue de nieuwe feelgood dramaserie Ik val niet, ik dans aan, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot van Schayk. Ik val niet, ik dans vertelt het verhaal van een jonge vrouw die haast heeft om zo veel mogelijk uit het leven te halen. 

Een wervelend levensverhaal

Ik val niet, ik dans vertelt het wervelende levensverhaal van Emma. We ontmoeten haar als ze eindelijk kan beginnen met leven. Emma is namelijk tijdens haar jonge jaren ongeneeslijk ziek geweest; wat ze boven alle verwachtingen toch overleeft. 

Vol levenslust en met een gezonde dosis haast en zwartgallige humor volgen we haar gedurende twintig jaar. Ze slurpt het leven op met alles wat ze in zich heeft en neemt ons mee van Utrecht tot New York en van de weilanden van Portengen tot Amsterdam. 

Nog drie keer komt de ziekte terug, maar Emma weigert om haar lust voor het leven opzij te zetten en zichzelf en haar dierbaren los te laten.   

Van de makers van Rampvlucht

De krachtige verhaallijn over levenslust maakt deze serie een ode aan het leven en een belofte van innerlijke kracht en hoop. KRO-NCRV en Big Blue werkten al eerder succesvol samen aan de met Gouden Kalf bekroonde miniserie Rampvlucht over de Bijlmer vliegtuigramp. 

Eva Aben (Luizenmoeder, Ten Minste Houdbaar Tot) schreef de serie en de regie is in handen van Simone van Dusseldorp (Dit Zijn Wij, Klem, De Droom van de Jeugd). KRO-NCRV maakt de cast op een later moment bekend.  

'Hoe leef je als je weet dat de kans heel groot is dat je niet oud wordt?'

Producent Fleur Winters

Fleur Winters, producent Big Blue: 'We zijn ontzettend trots dat we dit persoonlijke maar toch ook zeer universele verhaal mogen maken in samenwerking met de KRO-NCRV en de Duitse omroep ZDFneo.

Het was vanaf het begin ons doel om een lichte, feelgood dramaserie te maken over een onderwerp dat ons allen aangaat: hoe leef je als je weet dat de kans heel groot is dat je niet oud wordt? 

Samen met een toegewijde en zeer ambitieuze crew en cast hebben we de opname in Nederland en New York reeds voltooid en kijken we uit naar de laatste fase van het productieproces.'

Sandra Hilster, mediadirecteur KRO-NCRV: 'Met deze bijzondere serie willen we bijdragen aan de dialoog rondom een ziekte die helaas zowel jong als oud treft. We hopen dat kijkers geïnspireerd worden om het leven te omarmen, want vaak maken kleine dingen in het leven het grootste verschil.'

De vierdelige miniserie is een co-productie tussen Big Blue, KRO-NCRV en het Duitse ZDFneo en zal naar verwachting begin 2025 te zien zijn bij KRO-NCRV.

Wil je persoonlijke verhalen lezen?

Schrijf je dan in voor de Persoonlijke verhalen nieuwsbrief!

Zin in morgen - Sosha Duysker