Het einde van 2022 nadert en wij kijken terug op een mooi en succesvol jaar. Zo ontvingen we nominaties en awards voor onder meer onderzoeken van Pointer, de serie Rampvlucht en KABAM! In totaal ontving KRO-NCRV 36 filmprijzen en 24 nominaties. 

KABAM! wint International Emmy Award

KABAM! won de International Emmy Award in New York. De kinderserie werd bekroond met een Emmy Award in de categorie Kids: Live-Action. In deze serie staan herkenbare kinderangsten centraal. De serie laat zien dat iedereen wel eens bang is en toont op een speelse manier dat er vaak ook een oplossing voor handen is.

Kijk KABAM! terug

 

Rampvlucht wint Gouden Kalf 

Onze serie Rampvlucht won een Gouden Kalf voor beste dramaserie tijdens het Nederlands Film Festival. Het winnen van deze belangrijke prijs was voor ons één van de hoogtepunten van het jaar. In Rampvlucht werpen een dramaserie, documentaire, podcast en digitale reconstructie een nieuwe blik op een van de meest controversiële vliegrampen van de twintigste eeuw: de Bijlmervliegramp.

Kijk Rampvlucht terug op NPO Plus

Rampvlucht
KABAM

Zee van tijd

De speelfilm Zee van tijd (ook openingsfilm van het Nederlands Film Festival) pakte de meeste prijzen, met maar liefst 10 stuks op het Milan International Film Festival. De film vertelt het verhaal van een jong stel dat de wereld rond zeilt met hun zoontje en zielsgelukkig is. Tot het noodlot toeslaat. Benieuwd? Zee van tijd draait nog in verschillende bioscopen.

Ook Pointer en Stefan Stasse vielen in de prijzen

En dit was nog lang niet alles. Kijk hieronder waarbij we ook in prijzen vielen.

  • Radiopresentator Stefan Stasse won de Marconi Oeuvre Award.
  • Radio-DJ Andres Odijk won een Marconi Talent Award.  
  • De film Reis door onze wereld won een IDFA Award.
  • Het onderzoeksprogramma Pointer werd beloond met een Tegel in de categorie online. Pointer won met de online productie De Straat die niet meer bestaat, waarin lezers meegenomen worden naar de Amsterdamse Joden Houttuinen in de Tweede Wereldoorlog. Bovendien mocht Pointer voor verschillende onderzoeken dit jaar in totaal zes nominaties en prijzen ontvangen.

Samenwerkingen 

Bovenstaande prijzen waren niet gelukt zonder een aantal vruchtbare samenwerkingen. Productiehuis Big Blue (Rampvlucht), IJswater Films (KABAM!), Kaap Holland Film (Zee van tijd) zijn medeverantwoordelijk dat deze bijzondere programma's gemaakt konden worden.