In de veelgeprezen jeugddramaserie Kabam! van KRO-NCRV staan herkenbare kinderangsten centraal. Door de serie leren kinderen hun rijke fantasie in te zetten om bepaalde angsten de baas te worden. De serie won vorig jaar de Gouden Leeuw voor Beste Nederlandse Fictie Serie tijdens het Cinekid Festival en psychologen die werken met kinderangsten maken veelvuldig gebruik van de afleveringen. Nu is er ook ook een speciaal Kabam!-lespakket ontwikkeld voor basisschoolleerlingen.

Het lesmateriaal bestaat uit tien aparte afleveringen met verschillende thema’s, zoals angst, fantasie en kracht. Nadat de leerlingen de video hebben gezien, kunnen ze zelf aan de slag om de stof eigen te maken. Het doel is om de leerlingen op een speelse en vrije manier onderzoek te laten doen en dit vervolgens open in de groep te bespreken. Foute antwoorden zijn er niet. Daarnaast kunnen de kinderen zelf praktische opdrachtjes doen en hierbij worden verschillende zintuigen gebruikt. Zo kunnen de kinderen zich goed verbinden met wat ze beleefden in de film.

Kabam! is geproduceerd door IJswater Films in coproductie met KRO-NCRV. Het lespakket is ontwikkeld door het educatieteam van Theatermakerij Enschede in samenwerking met Taartrovers. Het materiaal is te vinden op de site van Netwerk Filmeducatie.