Plogging is een samentrekking van het Zweedse plocka (zwerfafval opruimen) en jogging. In Klaas kan alles gaat Klaas op pad met Paul - hij is de een-na-beste plogger van de wereld! En hoe kan je zelf starten met ploggen?

500 kilo afval per jaar

In aflevering van Klaas kan alles gaat Klaas de strijd aan met het afval. De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 500 kilo afval per jaar weg. Het meeste gaat netjes in de afvalbak, maar helaas komt er ook veel in de natuur terecht.

De missie is: 'Kan Klaas een volle kaart krijgen met afvalbingo?'. Op de kaart staan onder andere: een wieldop, batterijen, kledingstukken en een container! Klaas krijgt hierbij hulp van plogger Paul Waye en Project Clean up XL. Paul ploggt elke maand zo'n 100 kilo zwerfafval bij elkaar. En Klaas is er als de kippen bij om hem te helpen.

Nieuw seizoen: Klaas kan alles

Klaas gaat de strijd aan met het afval. De gemiddelde Nederlander gooit zo'n 500 kilo afval per jaar weg. De missie: Kan Klaas een volle kaart krijgen met afvalbingo?

Klaas van kruistum

Hoe kan je zelf starten met ploggen?

Wil je zelf ook het hardlopen combineren met zwerfafval opruimen? Om te gaan ploggen is het eenvoudig om je parcour te baseren op bestaande wandel- of fietspaden. Je kan ook zelf een route kiezen waar veel vuil ligt. Ideaal is een route tussen de 1 tot maximaal 3 kilometer.

Aan te raden is om het volgende mee te nemen:

  • afvalzak per persoon
  • handschoenen
  • reinigende handgel 
Klaas kan alles - plogging

Wil jij meer weten over vergroenen, buitenleven en natuur?

Schrijf je dan in voor de Groener eten & leven nieuwsbrief!

Verticale tuin van pallets