Presentator Klaas van Kruistum heeft een wereldrecord gevestigd. In ’s werelds snelste gemotoriseerde klomp bereikt hij een snelheid van 112,7 kilometer per uur. 'Ik ben trots op dit record en hoop dat het mensen inspireert om te blijven ontdekken.'

's Werelds snelste gemotoriseerde klomp

In familieprogramma Klaas kan alles bewijst Klaas van Kruistum al bijna tien seizoenen lang dat hij (bijna) alles kan. Om dit jubileum te vieren, begint Klaas op donderdag 4 april aan zijn meest spraakmakende missie tot nu toe: het vestigen van een wereldrecord in ’s werelds snelste gemotoriseerde klomp.

Ja, je leest het goed: een gemotoriseerde klomp. De constructie hiervan werd met hulp van carnavalswagenbouwers gerealiseerd. Onder het frame van kippengaas en polyester, vormt een elektrische kart de basis van het voertuig. 

Wereldrecord Klaas van Kruistum Klaas kan alles
Wereldrecord Klaas van Kruistum Klaas kan alles

Guinness World Records

Na weken intensieve voorbereiding, gaat Klaas op Breda International Airport de uitdaging aan. Onder het toeziend oog van Glenn Pollard, jurylid van Guinness World Records, vestigde Klaas het wereldrecord voor de snelste gemotoriseerde klomp ter wereld.

Met slechts drie pogingen bereikt Klaas een indrukwekkende snelheid van 112,7 kilometer per uur, waarmee hij officieel het wereldrecord vestigde dat dit najaar zal worden opgenomen in het Guinness World Records 2025 boek.

Klaas: 'Achter je nieuwsgierigheid aangaan ondanks dat het misschien spannend is, levert geweldige avonturen op! Ik ben trots op dit record en hoop dat het mensen inspireert om te blijven ontdekken.'

De Klaas kan alles special waarin Klaas je meeneemt op zijn reis richting de wereldrecordpoging, zie je op zaterdag 12 oktober om 18.30 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Op de hoogte blijven van Klaas kan alles en andere programma's?

Schrijf je dan in voor de KRO-NCRV nieuwsbrief!

Klaas van kruistum