In de online komedieserie Koeriers worden herkenbare, pijnlijke en grappige situaties geschetst waar jonge koeriers mee te maken krijgen. De serie leert ons dat begrip voor elkaars verschillen de wereld mooier maakt. Het is een mengelmoes van culturen. Bekijk hier de personages en ontdek wat jij van deze koeriers kan leren. 

Winston

"Liever zijn voor jezelf, is liever zijn voor je omgeving” 

Winston Koeriers (2)

De eigenwijze en intelligente Winston is een echte strijder. In een witte maatschappij heeft hij het lastig als zwarte jongen. Zijn doel is het ontmantelen van de witte suprematie. Hoewel Winston zichzelf ziet als zakenman, werkt hij als koerier bij een pizzeria. Het gaat om de verliesmakende pizzeria Sadik Pizza Palace. De koerier leert ons dat liever zijn voor jezelf, liever zijn voor je omgeving betekent. Winston wordt gespeeld door Daniël Kolf. Daniël is dit jaar genomineerd voor een Arlecchino. Een prijs voor de beste mannelijke bijrol. 

Onur

"Liefde gaat door de maag"

Onur Koeriers

Onur wil mensen samen laten komen door middel van lekker eten. Hij is de trotse eigenaar van de verliesmakende pizzeria Sadik Pizza Palace. Volgens hem gaat liefde door de maag. Onur kent ook wel de bijnaam ‘Baba’. Onur wordt gespeeld door Ergun Şimşek. Ergun Şimşek is bekend van rollen in diverse films en series. Hij is onder andere te zien in: Van God Los, Allerzielen en Spangas.  

Chanel

“Laat je door niemand aan jezelf twijfelen”

Chanel Koeriers

Financieel onafhankelijk zijn. Dat is het doel van Chanel. Een beleefde en ambitieuze personage, gespeeld door Jorabelle Lukoki. Chanel vertelt ons dat je door niemand aan jezelf moet gaan twijfelen. Met deze rol als haar acteerdebuut is het de eerste keer dat Jorabelle Lukoki schittert in een serie.

Mitta

“Volg je hart”

Mitta Koeriers

Mitta is een onzekere grappenmaker. Hij heeft een duidelijke wens. Namelijk ergens thuishoren. Mitchell, de eigenlijke naam van Mitta, leert ons dat het belangrijk is je hart te volgen. Het is het acteerdebuut van Marcelinio Hartmann.

Sandra

"Vrijheid"

Sandra Koeriers (2)

De scherpe Sandra wil de jeugd leren vol te houden. “Libertad!”, vrijheid is wat zij ons bijbrengt. Sandra wordt gespeeld door de bekende actrice Chrisje Comvalius. Je kent haar misschien wel uit Achtste groepers huilen niet of Sterke verhalen. Haar bijnaam in de serie is ‘Tanti’.  

Samanie

"Wees voor niemand bang"

Samanie Koeriers

Met zo min mogelijk moeite, zoveel mogelijk geld verdienen is het doel van Samanie. Zij is een ongefilterde praatjesmaker en leert ons voor niemand bang te zijn. Samanie wordt gespeeld door een bekend gezicht. Vonneke Bonneke heeft een behoorlijke achterban op social media, waar zij bekend is als influencer.  

Jeffrey

“Kies altijd voor guap” 
 

Jeffrey Koeriers

In de serie Koeriers heeft Jeffrey een duidelijke wens: miljonair worden. Hij kiest naar eigen zeggen altijd voor ‘guap’, ofwel: geld. Jeffrey is een optimist en echte hosselaar. De optimistische hosselaar Jeffrey wordt gespeeld door Xavier Molijn. Xavier Molijn is bekend van het platform TikTok.