Geloof in Hoop

De oorlog tussen Israël en Hamas heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. Sommige moslims en Joden voelen zich onveilig, veel mensen maken zich ernstig zorgen. Hoe kunnen we als samenleving omgaan met deze angst en polarisatie? Hoe blijven we met elkaar in verbinding? 

Kruispunt volgt oa. Jongerenimam Shamier Madhar die onlangs op tv de hand schudde van Rabbijn Soetendorp en zich uitsprak voor verbinding.  

En een portret van de joodse en islamitische jongeren van het initiatief “Deel de Duif”. Zij leerden elkaar kennen tijdens een ontmoeting in de ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester Halsema, vlak na het uitbreken van de oorlog. Ze besloten samen op te trekken om polarisatie tegen te gaan, ondanks hun eigen pijn en emoties.  

jongeren imam Shamier Madhar geeft een gastles op een basisschooljpg
filosoof_lammert_kamphuis.png

Filosoof en schrijver van het boek ‘Verslaafd aan ons eigen gelijk’, Lammert Kamphuis geeft inzicht in waarom het zo moeilijk is om met mensen om te gaan die lijnrecht tegenover ons staan. Hij vertelt hoe belangrijk het is toch dat gesprek aan te gaan en hoe we dat kunnen doen. 

Bekijk de uitzending terug