Lesbienne, homo, biseksueel, transgender of queer persoon. Mensen die meestal te maken krijgen met een coming-out. Dit is het openlijk uitkomen voor geaardheid of genderidentiteit. In KRO-NCRV Kruispunt ontroerende verhalen van ouderen die met een late coming-out hun geluk hebben gevonden. 

Na een leven waarin ze probeerden aan het traditionele plaatje te voldoen, kwamen ze uiteindelijk toch uit voor hun diepste verlangen. Ze legden hun eigen weg af van strijd, moed en veerkracht. Met het delen van hun verhaal hopen ze nu andere roze ouderen te inspireren om voor hun geaardheid uit te komen. 

De aflevering is maandag 22 november te bekijken, om 22.50 bij KRO-NCRV op NPO2.  

3 inspirerende gedachten 

Tijdens een coming-out (van iemand uit je omgeving) kun je een aantal zaken in gedachten te houden. Zoals bijvoorbeeld de gedachte dat we elkaar kunnen helpen met groeien en bloeien. Dit kunnen we doen door elkaar de ruimte te geven. Door de ruimte kunnen we ontdekken en ontwikkelen wie wij zijn. Onthoud ook dat de periode rondom een coming-out gepaard kan gaan met gevoelens van verantwoordelijkheid. Hierin kan je de ander laten weten dat jij er voor degene bent. En bovenal: heb begrip voor elkaar. Wil jij meer weten over de drie genoemde gedachten? 

Lees ze hier!

De tekst gaat verder onder de foto.

Kruispunt
Kruispunt regenboogvlag

#LIEFDEISVOORIEDEREEN

Om de ouderen die hun bijzondere verhaal delen bij te staan, hebben wij hier een artikel met drie inspirerende verhalen. Het zijn drie bijzondere verhalen over coming-outs. 

Bekijk hier de inspirerende coming-outs