Drie inspirerende 'coming out' verhalen

Of je nu homoseksueel, lesbisch, biseksueel, transgender of queer persoon bent. Liefde is voor iedereen. 

KRO-NCRV houdt van iedereen. Daarom laten we ook iedereen aan het woord. Een greep uit mooie verhalen met mooie mensen in een mooie samenleving.

De eerste stap: vertellen aan de klas

In Hij is een Zij volgt Jan Kooijman een jaar lang jonge transgender personen in hun dagelijks leven. Waaronder ook Kess (19). Kess en zijn zus Mae komen als eeneiige tweeling ter wereld. In tegenstelling tot zijn zus, voelt Kess zich nooit een meisje. Hij gaat in transitie naar man en staat op de wachtlijst voor de borstverwijderende operatie. Maar als deze weer wordt uitgesteld, komt hij in een mentale dip. 

Omdat hij veel afwezig is op school vanwege zijn operatie, wil hij uitleggen aan zijn klas wat er aan de hand is. Benieuwd naar hun reactie? Kijk hieronder naar het fragment.

Benieuwd naar het nieuwe seizoen van Hij is een Zij?

Klik hier!

"Wie wil nog bevriend met me zijn?"

Zelfhulpboeken zijn de bestsellers van deze tijd, dus schijnbaar hebben we veel vragen, maar vinden we hier de antwoorden? Stijn en Jasper bespreken in elke aflevering van de Zelfhulpboekenclub op hun eigen laagdrempelige manier een ander boek met een bijzondere gast.

Nicolaas Veul & 'Fluwelen woede'

nicolaas, stijn en jasper in de zelfhulpboekenclub

Presentator, programmamaker en documentairemaker Nicolaas Veul is een van de gasten van de boekenclub. Stijn en Jasper bespreken met hem het gay zelfhulpboek ‘Fluwelen woede’. Hij vertelt over hoe het voor hem was om uit de kast te komen. " Op het moment dat ik dacht 'oei ik val op mannen', was dat niet gewoon een feit. Het creëerde een hele kettingreactie aan gedachtes. Wie wil nog bevriend met me zijn? Welke toekomst heb ik?"

Luister de aflevering hier

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.

Meer afleveringen van de Zelfhulpboekenclub?

Klik hier!

Diana kwam na twee heterohuwelijken uit de kast

Na twee heterohuwelijken komt Diana (35) uit de kast. “Ik dacht altijd: ik kan niet lesbisch zijn, want lesbische vrouwen hebben een afkeer voor piemels.” Nu helpt ze andere vrouwen met lesbische gevoelens.

Meer verhalen van Brandpunt +?

Klik hier!

Meer lezen over dit onderwerp?

Inclusiviteit is een bekend en belangrijk thema voor KRO-NCRV. Daarom laten we ook iedereen aan het woord. Een greep uit mooie verhalen met mooie mensen in een mooie samenleving.

Bekijk het onderwerp