Dit zijn de nieuwe gezichten van Hij is een zij!

Jan Kooijman presenteert vanaf dinsdag 6 oktober het vijfde seizoen van Hij is een zij. 

We stellen de nieuwe gezichten aan je voor. 

Finn

Finn (40) droomt van staand plassen

Dit seizoen maken we kennis met Finn. Hij werkt al jaren bij defensie, waar hij ooit begon toen hij nog als vrouw door het leven ging. Het is een spannend jaar voor Finn: hij zit in het laatste gedeelte van zijn opleiding bij de Koninklijke Marechaussee én bereidt zich voor op de phalloplastiek. Tijdens deze operatie krijgt hij een penis, het is namelijk zijn droom om staand te kunnen plassen.  

Inaya

Inaya (27) vlucht naar Nederland voor veiligheid

Inaya groeit op in een klein conservatief dorpje in Pakistan en weet al vanaf jonge leeftijd dat ze zich geen jongen voelt, maar een meisje. Haar familie accepteert haar vrouwelijke kant niet. Als Inaya toch besluit zichtbaar door het leven te gaan als vrouw, is ze haar leven niet meer zeker en vlucht ze naar Nederland.

Ilona

Ilona (59) start op latere leeftijd met haar transitie

Ilona is sinds twee jaar uit de kast als trans vrouw en start dus op latere leeftijd met haar transitie. In het traject wordt ze bijgestaan door haar 24-jarige dochter Nina, die haar vader ziet veranderen naar Ilona. 

Jules

Jules (19) zegt gedag tegen zijn borsten

Jules is een echt podiumbeest. Ook op het toneel draagt hij altijd een binder om zijn borsten te verbergen. Maar niet meer voor lang, want hij maakt zich klaar voor een operatie om zijn borsten te verwijderen.

Emma

Emma (12) wil starten met puberteitsremmers

Emma is geboren als jongen, maar voelt zich een meisje. Ze wil graag starten met puberteitsremmers om de veranderingen van haar lichaam tegen te gaan.

Maria

Maria (22) gaat verder met operaties

Ook zien we Maria terug. Zij was te zien in de vorige reeks van Hij is een zij. Maria gaat door met haar medische transitie en ondergaat meerdere operaties: aan haar neus, adamsappel en borsten.

Nanoah

Nanoah (19) over identificeren als non-binair

Nanoah identificeert zich als non-binair. Dit betekent dat je je geen man of vrouw voelt. Nanoah is de tweede volwassen Nederlander die een X krijgt in diens paspoort als geslachtsaanduiding.

Anne

Anne (38) wil nog veranderen voor ze gaat trouwen

Anne en haar vriendin Daniëlle hebben trouwplannen. Maar voordat Anne haar ja-woord geeft, wil ze eerst haar gezicht laten vervrouwelijken door een ingrijpende operatie. Als ze in de spiegel kijkt ziet ze namelijk vooral haar mannelijke trekken.

Hij is een zij, vanaf dinsdag 6 oktober om 21.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Kan je niet wachten? Bekijk hier de afleveringen van het vorige seizoen. 

Klik hier!