Hij, zij, hen

In het najaar van 2022 zonden wij het zesde seizoen uit van Hij zij, hen (voorheen: Hij is een Zij). Nieuw in deze reeks is dat prominente transgender personen als zanger Sam Bettens (trans man), acteur Thorn de Vries (non-binair) en Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken (trans vrouw) de deelnemers bijstaan tijdens hun transitieproces.

In Hij, zij, hen ontmoet presentator Jan Kooijman transgender personen in hun dagelijks leven tijdens hun transitie. Dit is vaak een lange weg met ups en downs. Sam Bettens, Thorn de Vries en Lisa van Ginneken delen hun eigen ervaringen en praten openhartig over onder andere acceptie, reactie van de omgeving en hun transitie.

Heb je na het zien van Hij, zij, hen meer vragen over transgender personen? Dan verwijzen we je graag door naar deze informatiepunten:

Transvisie
Organisatie voor transgender personen, transseksuelen, genderzoekers en hun naasten.

COC
Platform voor bi-culturele transgenders. Deze organisatie zet zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Transgender Netwerk Nederland
Stichting Transgender Netwerk Nederland zet zich in voor een genderdiverse samenleving.

Hij, zij, hen terugkijken

Wij geloven dat morgen liever kan. En dat begint met meer begrip voor elkaar. Daarom maken wij het programma Hij, zij, hen. Presentator Jan Kooijman volgt transgender en non-binaire personen in hun dagelijks leven tijdens hun eventuele transitie.

Hij, zij, hen