Hij, zij, hen

Op dinsdag 18 oktober start een nieuwe reeks van de NPO 3-serie: Hij zij, hen. Het is het zesde seizoen van het programma met de eerdere titel Hij is een Zij. Nieuw in dit seizoen is dat prominente transgenderpersonen als zanger Sam Bettens (trans man), acteur Thorn de Vries (non-binair) en Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken (trans vrouw) de deelnemers bijstaan tijdens hun transitieproces.

In Hij, zij, hen ontmoet presentator Jan Kooijman transgenderpersonen in hun dagelijks leven tijdens hun transitie. Dit is vaak een lange weg met ups en downs. Sam Bettens, Thorn de Vries en Lisa van Ginneken delen hun eigen ervaringen en praten openhartig over onder andere acceptie, reactie van de omgeving en hun transitie.

Heb je na het zien van Hij, zij, hen meer vragen over transgender personen? Dan verwijzen we je graag door naar deze informatiepunten:

Transvisie
Organisatie voor transgender personen, transseksuelen, genderzoekers en hun naasten.

COC
Platform voor bi-culturele transgenders. Deze organisatie zet zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Transgender Netwerk Nederland
Stichting Transgender Netwerk Nederland zet zich in voor een genderdiverse samenleving.

Meer zien van inclusiviteit?

We bundelen voor jou de mooiste verhalen over inclusiviteit. 

Handen worden vastgehouden op iemands buik

Makers