In het programma Mensenwerk, danken patiënten de zorgverleners die voor hen van grote betekenis zijn geweest. 

In Mensenwerk danken patiënten de zorgverlener die voor hen in het verleden zo van belang is geweest, of waar ze zelfs nu nog dagelijks op kunnen steunen. Tijdens een persoonlijk weerzien vertellen patiënten in een zelfgeschreven brief waar zij hun zorgverlener dankbaar voor zijn.

Hierdoor biedt Mensenwerk een bijzonder inkijkje in de wereld van de zorg en laat het je kennis maken met de zorgverleners die altijd klaar staan voor hun patiënten door voortdurend dat extra stapje te zetten. 

Mensenwerk
Mensenwerk

Dat maakt dat de zorg vol bijzondere verhalen zit. Die verhalen waren er allang voordat de coronacrisis begon, en stoppen ook zeker niet wanneer de crisis voorbij is. Om een ode te brengen aan deze belangrijke sector brengt Mensenwerk vijf van die indrukwekkende verhalen in beeld, uit alle hoeken van de zorg: de gehandicaptenzorg, ziekenhuiszorg, verpleeghuiszorg, wijkzorg en de huisartsenpraktijk. 

Mensenwerk
Mensenwerk

Zo maken we kennis met de 89-jarige Anneke, die dankbaar is voor haar huisarts die haar heeft bijgestaan in de zoektocht naar een geschikt verpleeghuis. Cardioloog Jan schrijft een brief aan verpleegkundige Jildou, die hem bijstond toen hij met corona op de IC lag.

Heidi is werkzaam in de gehandicaptenzorg en vertelt wat het werken met hulpbehoevende kinderen voor haar betekent. Ook ontmoeten we wijkverpleegkundige Anne, die de bijzondere ervaringen die zij tijdens haar werk meemaakt met ons deelt. Zuster Agnes Vos van de Zusters van Liefde vertelt over de liefdevolle zorg van verzorgenden aan haar tien medezusters die vorig jaar aan corona zijn overleden. 

Benieuwd geworden?

Alle afleveringen van Mensenwerk zijn te zien op NPO Start!

Over Mensenwerk

Mensenwerk wordt gemaakt in samenwerking met Reliëf, de christelijke vereniging van zorgaanbieders, en met steun van de KNR, de Konferentie Nederlandse Religieuzen. Aanleiding is het Religieus Erfgoedproject Menslievende Zorg, waarbij religieuzen samen met Reliëf menslievende zorg in beeld willen brengen om inspiratie in de zorg te bevorderen.