Don Antonius Plevier (Gamemeneer) wil stereotypes rondom gamers doorbreken

Don Antonius Plevier, bekend als Gamemeneer wilde als klein jongetje in de voetsporen treden van zijn grote broer: “Ik heb bouwkunde gedaan op het Horizon College. Mijn grote broer is een succesvol architect en was mijn inspiratie hiervoor. Ik wilde dat ook worden tot ik erachter kwam van niet.” Na het afronden van zijn bouwkunde opleiding begon Don aan de hbo-opleiding docent Engels, dit was geen succes: “In het eerste jaar ging het heel veel over de geschiedenis van Engeland en dat kon mij gewoon verrotten, ik wilde over de taal zelf leren.” 

Don was 21 toen hij begon met het maken van video’s over videgames op Youtube. “In het begin combineerde ik het nog met mijn hbo-opleiding,” vertelt hij. “Aan de videocontent heb ik nooit getwijfeld, ik wist vanaf het begin al dat ik dat soort video’s wilde maken.” 

Don start elke dag met een schema en een agenda waarin hij alles wat gemaakt moet worden heeft uitgestippeld: “Soms moet er wat opgenomen worden soms wat ge-edit. Je zou kunnen zeggen dat ik een fulltimebaan heb. Het leukste aan mijn werk vind ik de vrijheid om te ondernemen en te doen en laten wat ik wil.” 

Je zou kunnen zeggen dat ik een fulltimebaan heb.

Buiten zijn werk is Don veel bezig met zijn persoonlijke ontwikkeling en met alles wat hij nog een keer zou willen doen of leren. “Ik ben laatst begonnen met basketbal”, vertelt hij. In Nederland wordt basketbal niet echt aangemoedigd en ik heb mijn lengte ook niet mee maar ik vind het erg leuk.”  

Een van de dingen die Don belangrijk vindt om zijn volgers mee te geven is om te sporten in welke mate dan ook. Hij wil graag de vooroordelen en stereotypen rondom het gamen doorbreken. “Er is een beeld dat wij gamers de hele dag achter onze computer zitten en alleen maar pizza eten en energiedrankjes drinken”, vertelt hij. “Dat hoeft helemaal niet. Het is juist fijn om er op uit te gaan.” 

Benieuwd naar de kookkunsten van Don Antonius Plevier (Gamemeneer) en Niek Roozen in een sterrenrestaurant? Kijk dan naar de vierde aflevering van Niek zoekt werk op het Youtube kanaal van NPO 3 en op NPO3.nl